Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El 81,1% de la ciutadania es mostra satisfeta de viure a Rubí Així ho destaca el darrer Estudi de satisfacció ciutadana i coneixement de la ciutat de Rubí publicat per l’Ajuntament https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El 81,1% de la ciutadania es mostra satisfeta de viure a Rubí

Així ho destaca el darrer Estudi de satisfacció ciutadana i coneixement de la ciutat de Rubí publicat per l’Ajuntament

Les zones verdes, com el parc de Ca n’Oriol, són una de les qüestions més ben valorades per la ciutadania (foto: Ajuntament de Rubí).
Les zones verdes, com el parc de Ca n’Oriol, són una de les qüestions més ben valorades per la ciutadania (foto: Ajuntament de Rubí)

Un 81,1% de la població està molt, bastant o mitjanament satisfeta de viure a Rubí. Així es desprèn de l’Estudi de satisfacció ciutadana i coneixement de la ciutat de Rubí que ha fet públic l’Ajuntament. Entre ells, el 48,3% mostra una satisfacció alta i mitjana alta de viure a la ciutat de Rubí. No hi ha diferències significatives per edats en el nivell de satisfacció de viure a Rubí.

L’Ajuntament realitza aquest Estudi de satisfacció ciutadana i coneixement de la ciutat de Rubí per tal de conèixer l’opinió dels rubinencs i rubinenques sobre la seva relació amb la ciutat, els serveis municipals i l’evolució del municipi durant el darrer any. S’ha enquestat una mostra de 400 persones (segons taules de significació estadística per garantir no superar un marge d´error calculat del ± 5%) residents a la ciutat, homes i dones majors de 16 anys, mitjançant una entrevista personal domiciliària i assistida per dispositius electrònics i software específic metodologia CAPI, realitzada durant el període comprès entre el 15 de novembre i el 2 de desembre de 2021.

Pel que fa a les dades que aporta l’estudi, destaca que els rubinencs i rubinenques valoren amb la nota més alta els autobusos urbans (6,42), la senyalització viària (6,12) i les instal·lacions esportives (6,02). En canvi, suspenen l’oferta d’activitats per a joves (3,69), l’aparcament (3,83) i les activitats per a infants (4,88).

L’estudi també reflecteix que la sensació de seguretat entre la població és superior en l’entorn més proper al ciutadà i ciutadana. Per exemple, el 91,8% se senten segurs o molt segurs a les seves llars, el 68% manté aquesta sensació de seguretat al seu barri i un 56,8% al conjunt de la ciutat. Per sexe, els homes se senten més segurs que les dones i per grups d'edat, els joves se senten lleugerament més segurs que la gent gran.

Quant a la visió de la ciutat en relació a l’any anterior, l’opinió és equilibrada entre els que consideren que la veuen igual, millor o molt millor (50,3%) i els que la veuen pitjor (48,8%). Pel que fa a l’acció de l’Ajuntament al darrer any, la ciutadania considera que l’actuació del Consistori ha estat correcte i bona o molt bona en un 51,5%. Una ciutadania que, en línies generals, considera que la delinqüència i la sensació d’inseguretat és el que més els preocupa. I, en canvi, el que més els agrada és la ubicació de la ciutat i les seves connexions properes a Barcelona, el centre històric de la ciutat, la tranquil·litat i els parcs i les zones verdes com el parc de Ca n’Oriol.

Quant al coneixement de la ciutat i dels serveis municipals, l’estudi incorpora enguany un apartat sobre la implantació de la zona taronja, les millores realitzades al Mercat Municipal i les conseqüències de la COVID 19. Precisament, la implementació de la zona taronja i la conseqüent eliminació de la zona blava ha estat molt ben rebuda per part dels rubinencs i rubinenques (només el 15,3% ho percep com a negatiu).

Pel que fa al coneixement de l’alcaldessa i l’equip de govern, el 74,3% coneix la primera edil, sent les dones les que tenen un coneixement superior als homes. Quant a la seva valoració, un 51%  puntua per damunt de 5, amb un 18,5% que li atorga puntuacions superiors al notable.

Consulta l’estudi complet.