Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El 3r Duatló de Rubí espera repetir èxit de participants el proper 1 de febrer La prova, organitzada pel Club Natació Rubí amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rubí, és puntuable per al Campionat de Catalunya https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/el-3r-duatlo-de-rubi-espera-repetir-exit-de-participants-el-proper-1-de-febrer/@@images/image/preview

El 3r Duatló de Rubí espera repetir èxit de participants el proper 1 de febrer

La prova, organitzada pel Club Natació Rubí amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rubí, és puntuable per al Campionat de Catalunya

Antoni Venteo i Josep Manel Castro, mostrant el cartell del 3r Duatló Olímpic de Rubí.
Antoni Venteo i Josep Manel Castro, mostrant el cartell del 3r Duatló Olímpic de Rubí

El Club Natació Rubí, amb la col·laboració dels ajuntaments de Rubí, Sant Cugat i Sant Quirze, organitza el proper 1 de febrer el 3r Duatló Olímpic de Rubí. Després de l’èxit de les anteriors edicions, els organitzadors esperen assolir una xifra propera als 500 participants, que és el màxim d’esportistes que hi poden prendre part.

La prova consistirà en un primer recorregut a peu de 10 quilòmetres per circuit urbà que tindrà la seva sortida a la Rambla del Ferrocarril. Després de donar dues voltes a aquest itinerari, els duatletes hauran de fer 40 quilòmetres en bicicleta per la C-1413, en un circuit tancat al trànsit que partirà de Rubí i passarà per Sant Cugat i Sant Quirze. Un cop finalitzada aquesta distància, tornaran a canviar de disciplina i faran els últims 5 quilòmetres de la prova a peu per un circuit mixt d’asfalt i terra que transcorrerà principalment pel Torrent dels Alous. Un cop completada la distància olímpica, els atletes arribaran a la Rambla del Ferrocarril.

En aquesta edició, els organitzadors han modificat el primer tram a peu, de manera que s’hi faran dues voltes més llargues en comptes de tres, i es farà passar els atletes més cops pel punt de sortida de la Rambla del Ferrocarril. D’aquesta manera, segons ha explicat el coordinador de la prova, Antoni Venteo, es vol aconseguir que “el públic els vegi més vegades i fer-lo més partícip. [...] Intentem que aquesta prova estigui cada vegada més integrada al municipi”.

La competició s’iniciarà a les 9 h i els participants podran recollir els seus dorsals a la mateixa Rambla del Ferrocarril a partir de les 7.30 h. Pel que fa a l’hora de finalització de la prova, la meta quedarà tancarà a les 12.30 h, moment en què es procedirà al lliurament dels premis.

Les inscripcions per participar al 3r Duatló de Rubí es poden formalitzar a través de la pàgina web de la Federació Catalana de Triatló. Pel que fa a tots els detalls de la prova, com ara les característiques tècniques de cadascun dels recorreguts, es poden consultar al web del Duatló de Rubí.

Tots els participants rebran a la finalització de la prova una samarreta tècnica i maniguets del CN Rubí, entre d’altres obsequis. A més, corredors i públic podran gaudir d’una xocolatada.

Una prova de referència
El regidor d’Esports, Josep Manel Castro, ha destacat que, des de la seva posada en marxa, el Duatló de Rubí ha rebut valoracions molt positives tant dels participants com de la Federació Catalana de Triatló. De fet, la competició va ser finalista al Premi Finixer al millor Duatló de l’any 2013. “És una prova amb una exigència molt gran”, ha subratllat el regidor.

El Duatló s’ha convertit en poc temps en una prova de referència, en bona part gràcies a l’esforç organitzatiu del CN Rubí i dels més de 200 voluntaris que el fan possible. Entre els esportistes és una competició molt ben valorada per la seva seguretat, ja que és de les poques en què la part de bicicleta es realitza en circuit tancat. Des de l’any passat, a més, és puntuable per al Campionat de Catalunya.

Afectacions al trànsit
La celebració del Duatló comportarà importants afectacions al trànsit. Així, entre les 8.45 h i les 12 h, la carretera C-1413a quedarà totalment tallada, en tots dos sentits, entre la rotonda de Can Jardí i l’entrada de Sant Quirze. També es tancarà la sortida número 16 (Rubí-Sant Quirze del Vallès-Sabadell) de l’autopista C-16 en sentit Terrassa.

A més, des de les 8.45 h quedaran tallades les següents vies: carretera de Terrassa des del carrer Primer de maig, Pau Claris, Doctor Robert, Maximí Fornes, Pere Esmendia, Doctor Turró, Colom fins a Prim, avinguda Barcelona, Rambleta Joan Miró des de la C-1413, Passeig de Les Torres des de l’avinguda Can Cabanyes, avinguda Can Cabanyes, Cal Príncep des d’Abat Escarré, Balmes, Prim, Llobateras, Federico García Lorca des del carrer Cervantes, Sant Isidre, Sant Pere, Montserrat, Francesc Macià, Rafael de Casanova, Prat de la Riba, carretera de Sabadell fins a Primer de Maig, Primer de Maig entre carretera de Sabadell i carretera de Terrassa, i carrer Edison.

Tots els carrers de la zona urbana, però, s’aniran obrint a partir de les 10 h, a excepció d’Edison, que es mantindrà tallat fins a la finalització de la prova.