Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El 29 de març s’obriran les inscripcions per a participar als tallers programats a l’Espai Jove Torre Bassas L’equipament juvenil oferirà múltiples propostes culturals i lúdiques al jovent del municipi durant els propers mesos https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El 29 de març s’obriran les inscripcions per a participar als tallers programats a l’Espai Jove Torre Bassas

L’equipament juvenil oferirà múltiples propostes culturals i lúdiques al jovent del municipi durant els propers mesos

Entre els tallers que s’han programat aquest segon trimestre n’hi ha un de fotografia digital.
Entre els tallers que s’han programat aquest segon trimestre n’hi ha un de fotografia digital

L’Ajuntament de Rubí ha programat diverses activitats a l’Espai Jove Torre Bassas durant el segon trimestre de l’any. Entre els mesos d’abril i juny es duran a terme tot un seguit de propostes culturals i d’oci adreçades al col·lectiu de joves de la ciutat, totes elles gratuïtes.

Els tallers, cadascun dels quals compta amb un monitor de referència, centren bona part de la programació de l’Espai Jove Torre Bassas. Per participar-hi cal inscripció prèvia, ja que les places són limitades. Les inscripcions es podran formalitzar entre els dies 29 de març i 8 d’abril al mateix equipament juvenil.

Durant aquest segon trimestre de l’any s’han programat tallers de dansa ─balls llatins i street dance─, d’arts plàstiques i cinematogràfiques ─grafit, il·lustració i còmic, maquillatges del món, fotografia digital i creació i realització de vídeoclips─, de música ─guitarra─, de teatre, de tècniques d’estudi i d’activitat física ─ioga i esports─.

L’equipament juvenil torna a oferir els tradicionals espais de trobada i espais oberts, en els quals no cal inscripció prèvia. Pel que fa als primers, es mantenen els Tornejos de Playstation, tennis taula, jocs de taula... (de dilluns a divendres) i l’espai Cinema (els divendres a les 18 h). I en el cas dels espais oberts, continua el dedicat al Break dance (els dimecres, de 18 h a 21 h).

Paral·lelament, s’ha creat un nou espai de reflexió i debat, anomenat Avui de què parlem?, en què els joves seran els protagonistes. Així, s’han programat tres sessions amb temàtiques diverses. El 28 d’abril es durà a terme la sessió Sóc Guap@?, en la qual es parlarà de la imatge que cadascú vol projectar i com això condiciona la nostra manera de vestir, d’alimentar-nos... El 19 de maig serà el torn de l’assetjament escolar o bullying, mentre que el 16 de juny tindrà lloc el monogràfic Follem? Segur?, durant el qual es desmuntaran mites sobre el sexe.

D’altra banda, a la Torre Bassas també es podran veure diverses exposicions. El 29 d’abril s’inaugurarà la mostra d’obres dels alumnes de l’Escola d’Art i Disseny edRa, durant la qual es durà a terme un taller sobre creació artística. El 20 de maig arrencarà l’exposició Muestrario, de Zisis Carmona, amb un conjunt de peces ─fotografia, pintura i il·lustració, entre d’altres─ que recullen la trajectòria de l’artista. I, per últim, a partir del 17 de juny es podrà visitar una mostra d’obres dels alumnes del taller d’il·lustració i còmic de la Torre Bassas.

Aquest segon trimestre també s’han organitzat diverses campanyes i festes. El 22 d’abril s’ha programat un concert de Sant Jordi obert a la participació de grups locals. D’altra banda, l’equipament juvenil commemorarà el Dia Internacional contra l’Assetjament Escolar el 7 de maig, amb la col·laboració de la Plataforma d’Afectats pel Bullying AlanMón. I el 17 de juny tindrà lloc una festa de final de curs per celebrar l’arribada de les vacances d’estiu, durant la qual es mostrarà als assistents la feina feta durant tot l’any en el marc dels diferents tallers organitzats a la Torre Bassas.

Oferta permanent
Aquest trimestre, l’equipament manté els projectes Parelles TIC Aprenem ─que dóna continuïtat al Banc dels Idiomes─, en col·laboració amb l’Ateneu Municipal i la Biblioteca Mestre Martí Tauler.

Parelles TIC és una proposta d’aprenentatge de les noves tecnologies adreçada a persones adultes. Les sessions formatives van a càrrec de joves estudiants, que fan de professors d’informàtica ─compartint els seus coneixements i competències─ a persones adultes que no volen quedar-se enrere en aquesta societat tan canviant.

Aprenem és una iniciativa comunitària que té per objectiu facilitar l’aprenentatge de les llengües a través de l’intercanvi lingüístic. En aquestes sessions s’aplica una metodologia basada en grups reduïts, en què els participants aprenen i ensenyen llengües a través de dinàmiques de lectura i conversa.