Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ‘Rubiemprèn’ situa l’emprenedoria com a factor clau per a la recuperació econòmica El professor Gonzalo Bernardos ha assenyalat en la seva ponència que els sectors de l’habitatge, la indústria i les energies renovables crearan ocupació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El ‘Rubiemprèn’ situa l’emprenedoria com a factor clau per a la recuperació econòmica

El professor Gonzalo Bernardos ha assenyalat en la seva ponència que els sectors de l’habitatge, la indústria i les energies renovables crearan ocupació

La jornada ha tingut lloc a la Masia de Can Serra  (foto: Localpres).
La jornada ha tingut lloc a la Masia de Can Serra (foto: Localpres)

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha obert la cinquena jornada Rubiemprèn reivindicant les persones emprenedores com a “valor afegit per la ciutat”.  Martínez ha recordat que el suport a l’emprenedoria és una línia estratègica del govern municipal recollida al Pla de Mandat 2015-2019. “Les persones emprenedores són el pols de la reactivació econòmica perquè ens mostren l’abast del capital humà de la ciutat i el grau de confiança que genera el moment econòmic”, ha dit l’alcaldessa. La màxima edil local ha recordat que l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) ofereix suport integral a l’emprenedoria: des de l’inici de la idea empresarial fins a la consolidació del projecte. Fins a setembre de 2016, l’OSE ha assessorat el procés de creació de 31 noves empreses que han significat 47 nous llocs de treball, 8 més que durant el mateix període de l’any passat. “Al final aquest és l’objectiu del suport a l’emprenedoria: que veïns i veïnes que no tenien feina, ara la tinguin. I si és possible que en creïn de nova i de qualitat per més veïns i veïnes”, ha conclòs.

Gonzalo Bernardos, professor d’economia de la Universitat de Barcelona, ha estat l’encarregat d’obrir la part teòrica de la jornada amb una ponència sobre les perspectives econòmiques pels propers anys. Bernardos creu que “entrem en una nova etapa expansiva. Veurem una forta pujada del sector industrial i per tant recuperació d’ocupació i de riquesa a Rubí. A més, com a conseqüència de tipus d’interès molt baixos, s’incrementarà el crèdit i s’expandirà la demanda d’habitatge. Una onada de demanda que arribarà a Rubí en un parell d’anys”. L’analista assegura que ens trobem davant de cinc anys de creixement econòmic i assenyala els vehicles elèctrics i les energies renovables com a sectors emergents.

La part central de la jornada ha exposat cinc experiències d'emprenedoria que han resultat exitoses. Dolors Parra, de l'agència de viatges Baraka; Pau Fernández, del Somewhere Cafè; Miriam Lask, de Inmobiliaria Exes; i Abel Veladez, d'Arditec Solucions Informàtiques, han explicat com han volgut innovar en els seus respectius sectors.

El regidor de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, ha tancat la jornada recordant el caràcter facilitador de l’administració local per a la implantació d’empreses. Güeto ha agraït l’assistència a les persones emprenedores que s’han aplegat a la Masia de Can Serra i ha animat a emprendre a Rubí.