Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ‘Rubiemprèn’ promou l’emprenedoria a través de tres casos d’èxit de la ciutat La gran cita de l’emprenedoria local ha aplegat prop de 60 persones al Fòrum de la Masia de Can Serra https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El ‘Rubiemprèn’ promou l’emprenedoria a través de tres casos d’èxit de la ciutat

La gran cita de l’emprenedoria local ha aplegat prop de 60 persones al Fòrum de la Masia de Can Serra

El Rubiemprèn ha arribat a la seva vuitena edició (foto: Ajuntament de Rubí).
El Rubiemprèn ha arribat a la seva vuitena edició (foto: Ajuntament de Rubí)

Gairebé 60 persones han assistit aquest dijous al ‘Rubiemprèn’, la jornada anual que l’Ajuntament de Rubí a través de  l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) dedica a l’emprenedoria. La sessió va dirigida específicament a persones que volen emprendre i posar en marxa un negoci propi i a petites i mitjanes empreses que es plantegen el seu futur. La jornada ha estat conduïda per la periodista i experta en màrqueting Txell Costa que obert la trobada amb la conferència Com emprendre. Herois de carn i ossos.  Costa ha explicat que el 50% de les empreses d’emprenedors no superen l’any, el 80% no arriba als 5 anys i un 90% no aconsegueixen fer 10 anys. Per formar part del 10% de persones emprenedores que arriben a tenir una empresa de més d’una dècada, Costa ha emplaçat als assistents a buscar assessorament professional i a adaptar-se a un mercat laboral canviant. “Només perdura allò que no es pot clonar i els millors valors són la flexibilitat i la capacitat d’aprenentatge”, creu Costa.

La segona part de la jornada ha començat amb una dinàmica de grup per fomentar la relació entre les persones assistents. Després, en forma de taula rodona, s’han explicat els casos de tres persones que treballaven per compte d'altri, van decidir emprendre i ara tenen tres empreses d’èxit a Rubí. Xavier Garrido, CEO i cofundador de l’empresa Robin Hat, dedicada al disseny i fabricació de productes tèxtils per al sector mèdic, ha explicat que “quan ets emprenedor hi ha dos punts clau: la por i la il·lusió. La por ha de durar tres segons”. Robin Hat que s’ha especialitzat en la producció de barrets per a quiròfan va ser una de les empreses guardonades amb un Premi Cambra d’enguany per la seva iniciativa emprenedora i la seva capacitat creativa. Narcís Fernández de NF Entrenador Personal ha posat l’accent en la necessitat de formar-se de manera constant. “Sempre busques estar al dia”, ha dit. Fernández és entrenador personal, ofereix xerrades a diverses universitats i col·labora amb centres mèdics. Maria Ruiz és propietària de La Tata, una botiga-obrador de pastisseria artesanal on també imparteix tallers. Per Ruíz, “canviar de feina ha estat tot un encert”.