Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ‘Juguem i respectem’ arriba a la plaça de la Constitució Més de 500 infants han participat a la iniciativa que es continua desenvolupant a la plaça Neus Català https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El ‘Juguem i respectem’ arriba a la plaça de la Constitució

Més de 500 infants han participat a la iniciativa que es continua desenvolupant a la plaça Neus Català

La plaça de la Constitució a Les Torres  acull també el Juguem i Respectem (foto: Creàctium).
La plaça de la Constitució a Les Torres acull també el Juguem i Respectem (foto: Creàctium)

Aquesta setmana, el projecte Juguem i respectem s’amplia i, a més de continuar funcionant a la plaça de Neus Català, l’activitat s’oferirà també a la plaça de la Constitució.  Durant dues setmanes, una parella de dinamitzadores, de l'empresa rubinenca Creàctium, trauran la maleta de jocs a la plaça, tal i com s’ha fet a la Neus Català, cada tarda de dilluns a divendres, de 17 a 20 h.  L’establiment col·laborador, Marian Modas, serà l’encarregat de guardar la maleta de jocs. A partir del 17 d’octubre, la dinamitzadora continuarà traient la maleta fora de l’establiment i el préstec de jocs acabarà a les 19.30 h.

Juguem i respectem posa a disposició dels nens i nenes dues maletes que contenen material per a una trentena de jocs, pensats per edats compreses entre els 3 i els 14 anys. La maleta conté propostes de jocs de taula, jocs de moviment i d’habilitat, activitats de construcció i propostes per treballar la psicomotricitat. També hi ha pilotes de goma que permeten jugar a pilota a l’espai públic sense crear molèsties al veïnat. Els nens i nenes es poden acreditar amb un carnet gratuït que els habilita per demanar el material en préstec i els compromet a retornar-lo en bones condicions. D’aquesta manera, s’implica els infants i adolescents en la cura i manteniment de les joguines.

La proposta s’ha desenvolupat del 19 al 30 de setembre a la plaça Neus Català. La jornada de presentació va comptar amb la presència de 120 nens i nenes, de l’ escola Montessori. Durant aquests deu dies de setembre, hi han participat 539 nens i nenes i 138 persones adultes. L’empresa dinamitzadora ha entregat 300 carnets de préstec. A partir d’ara, les dinamitzadores només s’encarregaran de treure la maleta a la plaça, que es guarda a l’Associació de Veïns de Les Torres, i gestionar el sistema de préstec fins a les 19.30 h.

Els dos establiments col·laboradors, Marian Modas a la plaça de la Constitució i l’Associació de Veïns de Les Torres a la plaça Neus Català, s’identifiquen amb un adhesiu a l’entrada. A més, aquest mes d’octubre, les dues places se senyalitzaran amb plaques que reprodueixen el nom de la proposta i animen la ciutadania a gaudir dels parcs i places amb civisme.

Barris i Comunitat

L’Ajuntament de Rubí treballa l’acció comunitària com a eina per a la inclusió social al barri de Les Torres, en un projecte emmarcat en la proposta Barris i Comunitat de la Diputació de Barcelona. Barris i comunitats defineix dues línies d’acció: un projecte de formació i inserció laboral i un projecte de dinamització comunitària per a les persones joves. Aquestes línies de treball es concreten en la continuïtat de la dinamització esportiva al barri de Les Torres durant l’any 2022 (dijous i els divendres de 17 a 21 h), la posada en marxa de la iniciativa Juguem i respectem i el desenvolupament d’un programa d’accions formatives.

Objectius de Desenvolupament sostenible