Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El 1r Torneig Internacional de l’Amistat de Boxa Olímpica se celebrarà a Rubí aquest cap de setmana La competició aplegarà una vuitantena d’esportistes procedents de França, Itàlia, Rússia, Armènia, Xipre i de diferents punts de l’Estat espanyol https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El 1r Torneig Internacional de l’Amistat de Boxa Olímpica se celebrarà a Rubí aquest cap de setmana

La competició aplegarà una vuitantena d’esportistes procedents de França, Itàlia, Rússia, Armènia, Xipre i de diferents punts de l’Estat espanyol

D’esquerra a dreta: el president del Club de Boxa Rubí, el president de la Federació Catalana de Boxa i el regidor d’Esports.
D’esquerra a dreta: el president del Club de Boxa Rubí, el president de la Federació Catalana de Boxa i el regidor d’Esports

Rubí acollirà els dies 26 i 27 de setembre el 1r Torneig Internacional de l’Amistat de Boxa Olímpica, organitzat per la Federació Catalana de Boxa amb la col·laboració del Club Boxa Rubí i el suport de l’Ajuntament. La competició, que es disputarà al pavelló municipal de Can Rosés, reunirà al voltant de 80 participants de diferents categories de boxa olímpica masculina.

El president de la Federació Catalana de Boxa, Juan Antonio Fuertes, ha explicat que “és un orgull poder presentar aquesta primera edició del torneig”, amb el qual es vol “potenciar les relacions amb els diferents països participants i donar resposta a la quantitat d’invitacions que rep la Federació Catalana de Boxa cada any per participar en competicions que organitzen altres països”. El president de la Federació també ha volgut agrair la col·laboració del consistori rubinenc: “Ha estat molt important l’ajuda que ens ha donat l’Ajuntament, a qui volem agrair que ens deixin el pavelló de Can Rosés, on ja vam celebrar el Campionat de Catalunya de Boxa l’any 2011”.

Per la seva banda, el regidor d’Esports, Juan López, també s’ha mostrat satisfet pel fet que aquesta primera edició del torneig se celebri a la ciutat: “Estem contents de col·laborar amb la Federació i que ells hagin pensat en Rubí a l’hora d’organitzar un esdeveniment d’aquesta magnitud, que és a nivell europeu”. El regidor també ha destacat la feina que fa el Club Boxa Rubí: “La boxa és un esport molt antic, però a Rubí és relativament jove. El club està fent una tasca molt potent, amb pocs recursos estan treballant molt [...] i com qualsevol altra entitat esportiva de la ciutat es mereix el suport del consistori”.

Competició a nivell europeu
El dissabte 26 de setembre, entre les 16 h i les 22 h, tindran lloc les diferents eliminatòries del 1r Torneig Internacional de l’Amistat de Boxa Olímpica, mentre que diumenge 27 es duran a terme les finals entre les 10 h i les 14 h.

Una vuitantena d’esportistes procedents de França, Itàlia, Rússia, Armènia, Xipre i de diferents punts de l’Estat espanyol ─Catalunya, Madrid, València, Múrcia, Balears, Aragó i Cantàbria─ participaran a la competició. Segons Fuertes, “es tracta d’un torneig d’alt nivell, on hi participaran boxejadors veterans, amb molts combats”.

El Club Boxa Rubí aportarà al torneig dos boxejadors de la vintena d’esportistes catalans que participaran a la competició. Es tracta de Víctor “Látigo” Vega, qui ha estat proclamat tres vegades campió de Catalunya (categoria Super Welter – 69 quilos), i Antonio Zapata (categoria pes mig – 75 quilos). El president del Club Boxa Rubí, Joel Ruiz, ha explicat que es tracta de dos joves “que prometen”.

La Federació Catalana de Boxa té la voluntat d’organitzar més edicions del torneig. L’any vinent, la competició se celebrarà amb tota probabilitat a Torredembarra però, com ha avançat Juan Antonio Fuertes, en futures ocasions tornarà a disputar-se a Rubí, la ciutat que l’ha vist néixer: “Per la Federació, Rubí és una plaça sagrada, una ciutat que compta amb molt bones instal·lacions esportives”.