Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educadors de Creu Roja se sumen a la campanya municipal de sensibilització sobre la Covid-19 Des d'aquest dimarts, vuit promotors de la salut complementen les tasques informatives sobre el coronavirus que ja estaven realitzant les agents pel civisme https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Educadors de Creu Roja se sumen a la campanya municipal de sensibilització sobre la Covid-19

Des d'aquest dimarts, vuit promotors de la salut complementen les tasques informatives sobre el coronavirus que ja estaven realitzant les agents pel civisme

La plaça de Pearson és un dels punts on actuen els informadors i informadores de Creu Roja (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
La plaça de Pearson és un dels punts on actuen els informadors i informadores de Creu Roja (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

El Servei de Salut Pública de l’Ajuntament de Rubí, amb el suport dels Serveis Socials, impulsa des d'aquesta setmana una campanya especial d'informació i sensibilització sobre la Covid-19. Vuit persones promotores de la salut de Creu Roja se situaran durant un mes a diversos punts estratègics de la ciutat per conscienciar els rubinencs i rubinenques sobre la pandèmia i intentar frenar la transmissió comunitària del virus.

Com ha argumentat la regidora de Salut Pública, Marta Oliva Martín, "aquests dies de Nadal, en què la gent surt més al carrer i tendeix a trobar-se, és especialment important l'estratègia de prevenció de la Covid-19, sobretot ara que les dades ens indiquen un augment de contagis. Per això hem volgut potenciar la informació i educació sanitària amb l'objectiu de minimitzar l’expansió del virus".

Un total de vuit agents promotors de la salut de Creu Roja, distribuïts per parelles, s'encarregaran de fer sensibilització a la via pública de dilluns a divendres de 16 a 20 h, els dissabtes d'11 a 14 i de 17 a 20 h, i els diumenges d'11 a 14 h i de 17 a 19 h. Els educadors se situaran en punts cèntrics on es produeix més concentració de gent i més activitat comercial i d'oci. Els dies laborables, seran a c. Maximí Fornés - pl. Doctor Guardiet, a av. Barcelona - Pere Esmendia, av. Barcelona - pl. Pearson, i Mercat Municipal. Els caps de setmana, els punts d'informació s'ubicaran a c. Maximí Fornés - pl. Doctor Guardiet, a av. Barcelona - Pere Esmendia, av. Barcelona - pl. Pearson, al Mercadal d'Antoni Sedó (dissabte al matí) i a la Rambla del Ferrocarril o el Museu Municipal Castell, en funció de les activitats que pugui haver-hi a la ciutat.

Amb aquesta campanya, l'Ajuntament vol incrementar el grau de conscienciació de la població d'una manera directa, a peu de carrer. El personal de Creu Roja informarà sobre els aspectes sanitaris de la Covid-19 però també sobre les mesures de prevenció i les restriccions vigents, fent especial incidència en la importància de fer un bon ús de la mascareta, de netejar-se i desinfectar-se les mans, i de mantenir la distància de seguretat.

Aquest treball de sensibilització complementa el que ja estan realitzant de manera itinerant les agents pel civisme de l'Ajuntament en horari de matí.