Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EdRa ret homenatge a Daniel Bas amb una exposició que repassa la seva trajectòria artística La mostra s’inaugura el proper 19 de novembre a la sala d’exposicions de l’escola, situada a l’Escardívol https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/edra-ret-homenatge-a-daniel-bas-amb-una-exposicio-que-repassa-la-seva-trajectoria-artistica/@@images/image/preview

EdRa ret homenatge a Daniel Bas amb una exposició que repassa la seva trajectòria artística

La mostra s’inaugura el proper 19 de novembre a la sala d’exposicions de l’escola, situada a l’Escardívol

Marina de Daniel Bas.
Marina de Daniel Bas

L’Escola d’Art i Disseny edRa inaugurarà el proper dimecres 19 de novembre una exposició d’homenatge a l’artista Daniel Bas (Barcelona 1924-Rubí 1994). La mostra farà un recorregut per la trajectòria d’aquest pintor especialitzat en la tècnica de l’aquarel·la. Així, s’hi podran trobar dibuixos acadèmics a llapis, aquarel·les, il·lustracions, retallables i dissenys de figurins, entre d’altres.

Daniel Bas va entrar en contacte amb el món de l’art ben d’hora, ja que el seu pare es dedicava a realitzar litografies per a cases comercials. Els seus estudis de dibuix el van portar a treballar com a figurinista i il·lustrador de llibres, especialment de la mà de l’editorial Bruguera, que va encarregar-li cobertes de novel·les de tot tipus, postals de Nadal i contes infantils de gran projecció.

A principis de la dècada dels 50, Bas va entrar a formar part de l’Esbart Dansaire de Rubí, on va introduir importants canvis escènics i el disseny de figurins per als vestits dels dansaires.

El 1982, l’artista va incorporar-se al claustre de professors de l’Escola Municipal de Belles Arts de Rubí, impartint classes de dibuix al carbonet, dibuix al pastel i pintura a l’oli. Tot i que durant un temps es va dedicar totalment a aquesta darrera tècnica, la plenitud de la seva obra la va assolir amb l’ús de l’aquarel·la, amb la qual va demostrar un gran virtuosisme tècnic i estètic. Bas va representar de forma molt realista temes tant de mar com de muntanya, especialment marines de la Costa Brava i paisatges olotins de tardor. 

La mostra antològica de Daniel Bas s’inaugurarà el proper dimecres 19 de novembre a les 19.30 h a la sala d’exposicions d’edRa, on es podrà visitar fins al 19 de desembre de 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h. L’acte comptarà amb la presència de la vídua de l’artista, Maruja Covadonga.

20è Concurs de Pintura Daniel Bas
La figura de Daniel Bas dóna nom a un concurs de pintura que enguany ha assolit la seva 20a edició. 17 artistes van participar en el certamen, els guanyadors del qual es van fer públics durant la Fira de Sant Galderic: Núria Benet va fer-se amb el primer premi mentre que Miguel Ángel Santillán, Josep Farrés i Lluís Pérez van resultar-ne finalistes.