Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

edRa reflexiona sobre la ciutat a l'exposició "R+V. Rubí i el vermell" La mostra s’inaugura aquest divendres al Celler, amb un acte en què intervindran Jaume Parras, Enric Larreula i Mireia Gascón https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/edra-reflexiona-sobre-la-ciutat-a-lexposicio-r-v-rubi-i-el-vermell/@@images/image/preview

edRa reflexiona sobre la ciutat a l'exposició "R+V. Rubí i el vermell"

La mostra s’inaugura aquest divendres al Celler, amb un acte en què intervindran Jaume Parras, Enric Larreula i Mireia Gascón

L'exposició aplega més d'una vintena de peces (foto: edRa).
L'exposició aplega més d'una vintena de peces (foto: edRa)

L’Escola d’Art i Disseny de Rubí–edRa inaugura aquest divendres a la sala Cèsar Martinell del Celler l’exposició R+V. Rubí i el vermell. La mostra proposa una reflexió sobre el territori i l’origen etimològic del nom del municipi, vinculat al color vermell de la riera (Rivo Rubeo).

La comunitat artística d’edRa plasma la seva mirada en més d’una vintena de peces, majoritàriament escultòriques, elaborades per alumnes del cicle de Grau superior d’Interiorisme, el cicle de Grau mitjà de Serigrafia artística, els tallers lliures de Ceràmica i Serigrafia, i artistes i professors vinculats a l’escola. Pel que fa al disseny de l’exposició, ha estat realitzat per alumnes de 2n d’Interiorisme gràfic del curs 2014-2015 i compta amb la col·laboració de l’empresa Jovi.

La inauguració de la mostra, presidida per la regidora de Promoció de la Cultura, Neus Muñoz, tindrà lloc aquest divendres 17 d’octubre a les 20 h, i comptarà amb les intervencions de l’historiador local Jaume Parras, l’escriptor Enric Larreula –qui ha col·laborat en l’elaboració dels textos de l’exposició– i la investigadora en biomedicina Mireia Gascón, vinculada al moviment associatiu de Rubí.

Durant l’acte d’inauguració, els visitants tindran ocasió d’interactuar amb la mostra, reinterpretant l’obra dels artistes i el seu propi concepte de Rubí mitjançant plastilina. Per iniciar aquest joc, se’ls facilitarà la lectura d’uns textos en què els mateixos autors aboquen les reflexions que els han portat a elaborar les seves peces.

L’exposició R+V. Rubí i el vermell es podrà visitar fins al 16 de novembre a la sala Cèsar Martinell del Celler.