Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

edRa i La Serreta oferiran la doble titulació de Batxillerat Artístic i Gràfica Interactiva en tres anys L’escola municipal d’art i disseny també treballa en un nou espai de fabricació digital https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

edRa i La Serreta oferiran la doble titulació de Batxillerat Artístic i Gràfica Interactiva en tres anys

L’escola municipal d’art i disseny també treballa en un nou espai de fabricació digital

Una construcció en 3D de l’alumnat edRa (foto. edRa).
Una construcció en 3D de l’alumnat edRa (foto. edRa)

A partir del curs 2021-2022, l’alumnat del cicle formatiu de grau mitjà de Gràfica Interactiva de l’escola d’art i disseny edRa podrà obtenir el títol de Batxillerat Artístic superant un curs acadèmic addicional a l’Institut La Serreta. 

El sistema de la doble titulació permet fer el batxillerat d'arts en tres anys en comptes d'en dos, alhora que es cursa el cicle formatiu de grau mitjà d'arts plàstiques i disseny. Durant el primer curs dels tres que dura aquesta titulació doble es fa una part del primer curs del batxillerat estàndard de 2 anys i el primer del cicle formatiu de grau mitjà d'arts plàstiques i disseny. En el segon curs es realitza la part que falta del primer curs del batxillerat estàndard de 2 anys, que, un cop superada, equival al primer curs d'un batxillerat estàndard de 2 anys, i el segon i últim del cicle formatiu de grau mitjà d'arts plàstiques i disseny. Al tercer curs només es fa l'últim any que resta del batxillerat, que equival al segon curs del batxillerat estàndard de 2 anys.

L’acord per oferir la doble titulació s’ha vehiculat a través d’un conveni entre edRa i l’institut La Serreta que ha estat possible gràcies a la col·laboració dels dos centres, l’Ajuntament de Rubí i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

La implementació d’aquesta doble titulació permet a l’Escola d’Art i Disseny de la ciutat continuar creixent i mantenir-se com a centre punter en ensenyaments artístics. L’acord amb l’Institut La Serreta també és positiu per Rubí, perquè augmentar l’oferta formativa de la ciutat proporciona als rubinencs i les rubinenques més possibilitats d’estudiar allò que vulguin sense sortir del municipi”, diu el regidor d’Educació, Víctor García Correas.

Per accedir a la doble titulació, cal tenir el títol d’ESO o equivalent i haver superat la prova d’accés als cicles formatius de grau mitjà d’arts plàstiques i disseny. Un cop acabada la doble titulació, l’alumnat podrà accedir a cicles de grau superior, a estudis artístics superiors de disseny o conservació de béns culturals, o bé a un grau universitari, superant les proves d’accés a la universitat. Com fins ara, durant el segon any acadèmic, l’alumnat farà pràctiques en empreses del sector on prendrà contacte amb el món professional i adquirirà experiència en condicions de treball reals fora de l'entorn educatiu.

Espai de fabricació digital

edRa incorporarà aviat a les seves instal·lacions un espai de Fabricació Digital que comptarà amb una talladora làser de gran format (100x80 cm), dues impressores 3D i una talladora de laminats per control numèric.

El nou espai permetrà la construcció de prototips dissenyats digitalment, tant en 2D com en 3D, a partir de materials molt diversos i donarà servei a l’alumnat dels cicles formatius d’art i disseny i de tallers artístics. Es preveu que, a partir del curs vinent, l’espai s’obri a la ciutadania a través de tallers de fabricació que podran apropar aquesta tecnologia als centres educatius i a les empreses de la ciutat.

L’Espai de Fabricació Digital s’ubicarà als tallers de l’escola edRa que actualment s’estan reformant. La nova maquinària s’afegirà al taller de maquetes i completarà així un equipament que permetrà al centre afrontar nous projectes.