Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dos policies de Gàmbia visiten Rubí per intercanviar bones pràctiques en matèria de seguretat En el marc del seu viatge, promogut per la International Police Association (IPA), els dos agents africans han estat rebuts pel regidor de Seguretat, Rafael Güeto https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Dos policies de Gàmbia visiten Rubí per intercanviar bones pràctiques en matèria de seguretat

En el marc del seu viatge, promogut per la International Police Association (IPA), els dos agents africans han estat rebuts pel regidor de Seguretat, Rafael Güeto

La recepció institucional ha tingut lloc aquest dimarts a la tarda (foto: Ajuntament – Localpres).
La recepció institucional ha tingut lloc aquest dimarts a la tarda (foto: Ajuntament – Localpres)

El regidor de Seguretat de l’Ajuntament de Rubí, Rafael Güeto, ha rebut aquest dimarts a la tarda els dos agents de la International Police Association (IPA) procedents de Gàmbia que han viatjat a Rubí per intercanviar experiències i bones pràctiques entre diferents cossos de seguretat catalans i la policia gambiana. Alieu F. Bojang i Abdoulie Bojang són socis de l’IPA Vallès Occidental des de fa uns dos anys i aquesta és la primera vegada que visiten la ciutat.

Els dos agents africans, en representació dels cossos de seguretat de Gàmbia, han agraït la bona acollida dels rubinencs i rubinenques i l’hospitalitat amb què han estat atesos des de la seva arribada a Catalunya. Els oficials tenen prevista una estada d’una setmana ─van arribar divendres passat i s’estaran al Vallès fins dissabte─, durant la qual visitaran diverses instal·lacions policials i intercanvien bones pràctiques en matèria de seguretat. Fins ara, han conegut el funcionament de la Policia Local de Rubí, la Guàrdia Urbana de Barcelona i l’Escola de Policies de Catalunya, entre d’altres.

Durant la recepció a l’Ajuntament de Rubí, Alieu F. Bojang i Abdoulie Bojang han explicat com s’estructura la policia gambiana. Entre d’altres, els agents han comentat que Gàmbia, un país de 2 milions d’habitants, compta amb uns efectius al voltant de 1.000 persones a la policia d’estrangeria.

L’acte institucional també ha comptat amb la presència de Felipe Fernández, president de l’agrupació del Vallès Occidental de l’IPA i ex sergent de la Policia Local de Rubí, que ha agraït la recepció de l’Ajuntament i la predisposició a compartir experiències entre cossos policials a nivell local, autonòmic, estatal i internacional. L’inspector en cap del cos de seguretat municipal, Oriol Sànchez, ha excusat la seva absència, ja que ha hagut d’atendre una incidència sobrevinguda a la via pública, produïda per un esvoranc en un pou a la xarxa de clavegueram.

L’acte ha finalitzat amb el lliurament d’un obsequi institucional als agents, en record de la seva visita a la ciutat. Per la seva banda, els oficials africans han lliurat al regidor una polsera de Gàmbia.

Projectes solidaris a Gàmbia
La International Police Association (IPA) és una entitat integrada per membres de diferents serveis de policia, tant en actiu com retirats, que vol crear llaços d’amistat i promoure la cooperació internacional.

L’agrupació del Vallès Occidental de l’IPA ha viatjat a Gàmbia en tres ocasions, on els seus membres han dut a terme diversos projectes per millorar la vida quotidiana de la ciutadania. Així, han ajudat els habitants d’un llogaret a excavar un pou i, mitjançant un sistema de plaques solars, automatitzar l’extracció d’aigua ─fins aleshores, havien de recórrer una distància de més de 2 km per aconseguir aigua potable─. També han instal·lat plaques solars en una escola per dotar-la d’electricitat.

A banda, en cada viatge els lliuren material sanitari ─apòsits, crosses...─, material escolar i equipament esportiu, amb la complicitat de diverses empreses que col·laboren amb l’entitat, així com roba per als infants, cedida per famílies de la ciutat. Paral·lelament, també doten la policia de material de seguretat que ja no es fa servir i que, en canvi, els gambians donen una segona oportunitat, com ara emissores antigues.