Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Diversos serveis municipals recuperen l’atenció presencial amb l’entrada en vigor de la fase 1 A partir d’aquest dilluns, l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania i la Finestreta Única Empresarial obriran al públic únicament amb cita prèvia, i en pocs dies també ho farà Rubí Forma https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Diversos serveis municipals recuperen l’atenció presencial amb l’entrada en vigor de la fase 1

A partir d’aquest dilluns, l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania i la Finestreta Única Empresarial obriran al públic únicament amb cita prèvia, i en pocs dies també ho farà Rubí Forma

L’OAC tornarà a atendre presencialment només amb cita prèvia (foto: Ajuntament de Rubí).
L’OAC tornarà a atendre presencialment només amb cita prèvia (foto: Ajuntament de Rubí)

Rubí entrarà en la fase 1 de la desescalada aquest dilluns 25 de maig, cosa que significarà una flexibilització de les restriccions que imposa l’estat d’alarma. Tal com estableix el govern central, en aquesta nova etapa del confinament es permetran les reunions de fins a deu persones; es podran fer desplaçaments dins la regió sanitària, inclosos a les segones residències; i els establiments de restauració podran obrir les seves terrasses amb una ocupació màxima del 50%, entre d’altres. A més, s'incorporaran alguns canvis de darrera hora pel que fa a les passejades i la pràctica esportiva: a partir d'ara, els infants podran sortir acompanyats de dos adults, es permetran passejades en grups de fins a deu persones i les sortides per fer esport ja no caldrà que siguin en solitari.

L’entrada en vigor de la fase 1 també suposarà novetats importants en el funcionament de diversos serveis municipals, algunes de les quals s’introduiran de manera progressiva. A partir de dilluns, es recuperarà l’atenció presencial únicament amb cita prèvia a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) del Centre i a la Finestreta Única Empresarial de Rubí (FUER). L’OAC funcionarà de dilluns a divendres de 8 a 14.30 h i serà obligatori reservar-hi hora a través de la web citaprevia.gestorn.com/rubi. En el cas de la FUER, caldrà demanar cita a través del telèfon 93 588 70 00 (extensions 1402, 1403 o 1442) o del correu electrònic , tant per fer tramitacions i seguiment d’expedients d’empresa com per sol·licitar l’assessorament a persones emprenedores.

Pel que fa a Rubí Forma, també té previst obrir al públic en qüestió de pocs dies, un cop s’ultimin totes les mesures de seguretat necessàries. Com a la resta d’equipaments,  serà obligatori concertar cita prèviament per poder rebre atenció presencial.

En aquesta nova fase de la desescalada, l’Estat també permet obrir els mercats no sedentaris. A Rubí, s’està estudiant a hores d’ara un emplaçament alternatiu per el mercadal dels dissabtes, amb l’objectiu de garantir la distància de seguretat necessària entre parades i un espai de pas prou ampli perquè es mogui la clientela. El mercat setmanal es reactivarà un cop s’acordi aquesta nova ubicació.

On sí hi haurà novetats immediates serà en el transport públic urbà, que el proper dilluns 25 de maig funcionarà ja a ple rendiment quant a horaris, tot i que s'haurà de mantenir la limitació del 50% d’ocupació màxima.

Equipaments culturals
La fase 1 dona llum verda a la reobertura de biblioteques, museus i altres espais on se celebren actes culturals. A la ciutat, la reactivació dels equipaments municipals es farà de manera gradual, atesa la necessitat de garantir totes les mesures de seguretat necessàries.

El Museu Municipal Castell (MMUC) tornarà a obrir al públic el dia 3 de juny amb aforament limitat i horari restringit: dimecres i divendres de 16 a 20 h, dissabte d’11 a 14 h i de 16 a 20 h, i diumenges i festius d’11 a 14 h. Les sales expositives no tornaran a estar operatives fins a la fase 2.

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler obrirà el 8 de juny només per a préstecs i reserves amb cita prèvia. Les comandes s’hauran de fer a bibliotecavirtual.diba.cat, als telèfons 93 699 84 53 i 93 588 70 00 (4416), o al correu . Tots els préstecs s’han renovat automàticament fins al 31 de juliol però qui vulgui retornar material hi podrà fer a partir del 2 de juny a través de la bústia exterior de l’equipament. No es faran actes culturals a l’equipament ni es podrà accedir a altres espais més enllà de la recepció, tampoc funcionarà el servei de préstec interbibliotecari, el servei Internet i +, la WiFi ni els lavabos.

Pel que fa a la resta d’equipaments culturals, de moment seguiran tancats al públic.