Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Diversos centres educatius milloren les seves instal·lacions coincidint amb el curs 2015-2016 L’alcaldessa ha donat el tret de sortida simbòlic a les classes amb un acte a l’Institut L’Estatut https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Diversos centres educatius milloren les seves instal·lacions coincidint amb el curs 2015-2016

L’alcaldessa ha donat el tret de sortida simbòlic a les classes amb un acte a l’Institut L’Estatut

Acte d’inauguració del curs a l’INS L’Estatut (foto: Localpres).
Acte d’inauguració del curs a l’INS L’Estatut (foto: Localpres)

El curs escolar 2015-2016 s’ha iniciat aquest dilluns 14 de setembre per als alumnes de segon cicle d’educació infantil, educació primària, educació secundària obligatòria, batxillerat i cicles de grau mitjà de formació professional i d’arts plàstiques i disseny, així com per als joves que cursen la formació específica que permet accedir a aquests estudis.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, i la regidora d’Educació, Marta García, han donat la benvinguda al nou curs des de l’Institut L’Estatut, on ha tingut lloc un acte amb tot el personal docent i els alumnes del centre. En aquesta trobada, la primera edil ha desitjat als prop de 800 alumnes presents “moltíssima sort en aquest camí apassionant” i els ha demanat que no desaprofitin aquesta etapa educativa: “Teniu una oportunitat a la qual tothom no hi pot accedir”. En aquesta mateixa línia, l’alcaldessa ha reiterat el seu compromís amb els estudiants rubinencs: “No ens podem permetre com a ciutat tenir talent que no promocioni per una qüestió econòmica”.

De la seva banda, el director de l’INS L’Estatut, Víctor Garcia, ha recordat davant l’alumnat la importància de “ser bons ciutadans, responsables, compromesos i crítics”.

Reajustament de grups
Aquest curs 2015-2016, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat ha reajustat els grups per tal d’adaptar l’oferta de places a la realitat demogràfica, de manera que les escoles Teresa Altet i Ramon Llull s’han quedat amb una única línia de P3 cadascuna. En canvi, l’Institut Torrent dels Alous ha guanyat un grup de 1r d’ESO i un altre de batxillerat, fet que ha obligat a ampliar les seves instal·lacions provisionals amb un nou mòdul. Coincidint amb això, també s’ha incrementat la superfície del pati gràcies a la cessió d’una zona enjardinada limítrof per part de l’Ajuntament.

L’altre centre que s’ha ampliat de cara al nou curs és l’Escola del Bosc, on la Generalitat ha instal·lat un altre mòdul en el marc d’un conveni amb el consistori, que ha assumit l’adequació dels terrenys i l’equipament interior.

Millores a diversos equipaments
La majoria de les millores projectades per l’Ajuntament a diversos centres educatius en el marc del Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015 ja s’han finalitzat i la resta no comporten grans inconvenients per a l’activitat d’aquests equipaments.

En el cas de l’Escola Joan Maragall, l’actualització de la instal·lació elèctrica s’ha executat a temps per al nou curs i només queda per finalitzar l’actuació prevista al gimnàs. La instal·lació de clima també s’ha completat, i en pocs dies se substituirà la caldera de gasoil existent per una de biomassa. Totes aquestes actuacions repercutiran en una important millora de l’eficiència energètica, una qüestió amb la qual l’Escola Joan Maragall està molt compromesa des de fa anys.  

Una altre dels centres on s’està intervenint en el marc del PIFS és el Pau Casals. L’Ajuntament va decidir fer-hi tot un seguit d’actuacions de millora després que el Departament d’Ensenyament confirmés que no construiria un nou edifici per substituir-ne l’actual. A hores d’ara ja s’ha enllestit la reforma de caràcter estructural, que afecta principalment el forjat dels lavabos, així com una part important de la reforma integral, que inclou la completa renovació dels lavabos, la fusteria interior, els paviments, els baixants pluvials i les xarxes elèctrica i de calefacció. A més, està previst finalitzar aviat la instal·lació de la caldera i els treballs de pintura interior.

Pel que fa al Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol, s’han acabat les actuacions interiors, així com l’ampliació del pati, on només queda per col·locar la xapa de tancament perimetral.

En el marc del PIFS també s’està treballant a l’Escardívol, on estan pràcticament finalitzats els treballs de millora de la instal·lació elèctrica i en pocs dies s’acabaran les actuacions relacionades amb el clima.

D’altra banda, i ja al marge del Pla d’inversions, l’Ajuntament ha executat obres de millora de la calefacció i altres treballs complementaris a l’Escola Bressol Municipal La Bruna.

Aquesta posada al dia de les instal·lacions de diversos centres educatius, que en la majoria dels casos comporta millores molt significatives, ha requerit un gran esforç per a la maquinària municipal, tant a nivell d’execució com de seguiment de les obres.

Al voltant de 12.000 alumnes
Enguany, un total de 10.259 alumnes cursaran educació obligatòria a la ciutat. D’aquests, 7.295 faran estudis d’infantil i primària, 4.877 en escoles públiques i 2.418 en centres concertats. Els altres 2.964 seran alumnes de secundària obligatòria de 12 a 16 anys, dels quals 1.911 estudiaran en escoles públiques i 1.053 en centres concertats. Així, l’ESO registrarà prop de 500 alumnes més que al curs anterior.

Pel que fa als ensenyaments postobligatoris, en aquests moments encara no existeixen dades definitives dels alumnes que els cursaran però s’estima que una mica més de 600 joves faran batxillerat i prop de 1.000 cicles de formació professional. Enguany, dos centres de la ciutat, els instituts J. V. Foix i L’Estatut, oferiran la nova Formació Professional Dual.

De la seva banda, les escoles bressol municipals ─La Lluna, La Bruna i la Sol, Solet─ ofereixen 381 places de servei escolar ordinari, 127 per centre, que estan pràcticament completes. 

Imatges relacionades

L'alcaldessa i la regidora han visitat l'institut (foto: Localpres)
L'alcaldessa i la regidora han visitat l'institut (foto: Localpres)
El director Víctor Garcia durant l'acte de benvinguda (foto: Localpres)
El director Víctor Garcia durant l'acte de benvinguda (foto: Localpres)
Els alumnes de l'INS L'Estatut (foto: Localpres)
Els alumnes de l'INS L'Estatut (foto: Localpres)