Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Divendres arrenca la tercera Fira del Vehicle Elèctric de Rubí L’esdeveniment permetrà a les persones visitants conèixer solucions de mobilitat, obtenir informació i assessorament tècnic, i provar gratuïtament tota mena de vehicles elèctrics https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Divendres arrenca la tercera Fira del Vehicle Elèctric de Rubí

L’esdeveniment permetrà a les persones visitants conèixer solucions de mobilitat, obtenir informació i assessorament tècnic, i provar gratuïtament tota mena de vehicles elèctrics

La fira tindrà lloc a la rambleta de Joan Miró (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
La fira tindrà lloc a la rambleta de Joan Miró (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

La 3a Fira del Vehicle Elèctric de Rubí Brilla es posarà en marxa aquest divendres a les 16.30 h a la rambleta de Joan Miró i la zona de la Nova Estació. La ciutadania la podrà visitar divendres fins les 20 h i dissabte 27 d’abril entre les 11 h i les 20 h. Un any més, l’esdeveniment serà un aparador de la mobilitat elèctrica i sostenible adreçat tant a la ciutadania com al teixit empresarial.

La Fira del Vehicle Elèctric permetrà a les persones visitants conèixer solucions de mobilitat, obtenir informació i assessorament tècnic, i provar gratuïtament tota mena de vehicles elèctrics. Enguany s’hi han programat xerrades tècniques de comparació de cotxe amb motor de combustió i motor elèctric, i l’equip Rubí Brilla hi oferirà el servei ‘Ja surt a compte!’, consistent a calcular el temps d'amortització que cal per passar-se al cotxe elèctric o a altres serveis de mobilitat sostenible. L’esdeveniment coincideix en el temps amb la imminent convocatòria d’ajudes de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN), que també col·labora amb la fira, per a l’adquisició de vehicles elèctrics (turismes, furgonetes i motocicletes) i per a la instal·lació de punts de recàrrega (per particulars, comunitats de veïns, empreses, administracions, etc) de manera que la ciutadania pot preparar el seu canvi de model energètic visitant les diferents parades de la fira.

A més, tornarà a ser una proposta lúdica, amb circuits de segways, monocicles i ginys elèctrics per a joves i adults, circuit de cotxes de joguina elèctrics per a nens i nenes, xocolatada solar i música amb la Latin Band de l’Escola Municipal de Música Pere Burés.

Les persones visitants hi trobaran models de les principals marques de vehicles elèctrics del mercat: Hyundai, Kia, Nissan, Renault, Tesla, Volkswagen, Vectrix, Niu, entre d’altres. També hi haurà espai per a empreses que ofereixen serveis de recàrrega com Domotic Conforf o Enchufing i l’asseguradora RACC.

En el marc de la fira, el públic també podrà conèixer millor el servei de vehicle elèctric compartit de Som Mobilitat, que aquest gener ha fet un any a Rubí. En tot aquest temps,  l’han fet servir 41 usuaris i ha recorregut 15.000 quilòmetres, que justament és la distància mitjana que fa un cotxe particular en un any. Del total de 1.223 hores d’ús efectives, 995 han estat activades a través dels vals gratuïts de Rubí Brilla que ha comprat l’Ajuntament de Rubí.

L’alcaldessa, Ana Maria Martínez, visitarà la fira divendres a les 16.30 h acompanyada de Francisco Polo, secretari d'Estat de Societat de la Informació i Agenda Digital.

El programa de la Fira es pot consultar al web municipal.