Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Designades les persones que integraran les meses electorals als comicis generals del 28 d’abril En els pròxims dies, l’Ajuntament farà arribar les notificacions i lliurarà tota la documentació a les persones escollides https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Designades les persones que integraran les meses electorals als comicis generals del 28 d’abril

En els pròxims dies, l’Ajuntament farà arribar les notificacions i lliurarà tota la documentació a les persones escollides

El sorteig dels membres de mesa s’ha fet en el marc d’un ple extraordinari (foto: Ajuntament).
El sorteig dels membres de mesa s’ha fet en el marc d’un ple extraordinari (foto: Ajuntament)

Aquest dilluns s’han designat els membres de les meses electorals i els seus suplents de cara als comicis generals del proper 28 d’abril. Les persones que desenvoluparan aquesta funció han estat escollides per sorteig en el marc d’un ple extraordinari, mitjançant una aplicació informàtica de l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

De cara a aquests comicis al Congrés i al Senat s’han determinat un total de 85 meses ─integrades per 765 persones─, repartides en 25 col·legis electorals.

L’Ajuntament començarà a comunicar les designacions en els propers dies. Juntament amb la notificació, els rubinencs escollits rebran un manual d’instruccions on s’explica amb detall el funcionament de la jornada electoral i les seves competències com a presidents o vocals.

La ciutadania que per algun motiu no pugui exercir la responsabilitat que se li ha designat, haurà de presentar la reclamació corresponent a la Junta Electoral de zona en els set dies posteriors a la notificació.

Com és habitual, el consistori oferirà una sessió formativa per als membres de mesa uns dies abans dels comicis.

Canvis en alguns col·legis electorals
Un total de 54.876 rubinencs i rubinenques tindran dret a vot en aquests comicis, que permetran renovar els 350 escons del Congrés dels Diputats i els 208 d’elecció directa del Senat. 

A causa de les obres de remodelació del Casino, en aquesta convocatòria els electors que votaven en aquest espai electoral es repartiran entre l’Ateneu, el Rubí Forma i l’Escola Pau Casals.