Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Designades les persones que integraran les meses electorals als comicis al Parlament de Catalunya del 21 de desembre En els pròxims dies, l’Ajuntament farà arribar les notificacions i lliurarà tota la documentació a les persones escollides https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Designades les persones que integraran les meses electorals als comicis al Parlament de Catalunya del 21 de desembre

En els pròxims dies, l’Ajuntament farà arribar les notificacions i lliurarà tota la documentació a les persones escollides

El sorteig dels membres de mesa s’ha fet en el marc d’un ple extraordinari.
El sorteig dels membres de mesa s’ha fet en el marc d’un ple extraordinari

Aquest dimecres s’han designat els membres de les meses electorals i els seus suplents de cara als comicis al Parlament de Catalunya del proper 21 de desembre. Les persones que desenvoluparan aquesta funció han estat escollides per sorteig en el marc d’un ple extraordinari, mitjançant una aplicació informàtica de l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

L’Ajuntament començarà a comunicar les designacions en els propers dies. Juntament amb la notificació, els rubinencs escollits rebran un manual d’instruccions on s’explica amb detall el funcionament de la jornada electoral i les seves competències com a presidents o vocals.

La ciutadania que per algun motiu no pugui exercir la responsabilitat que se li ha designat, haurà de presentar la reclamació corresponent a la Junta Electoral de zona en els set dies posteriors a la notificació.

Com és habitual, el consistori oferirà una sessió formativa per als membres de mesa uns dies abans dels comicis.

Canvis en alguns col·legis electorals
En aquesta ocasió, les eleccions al Parlament de Catalunya es realitzaran en dijous i no en diumenge, com és habitual. El govern central ha decretat el 21 de desembre dia no lectiu per facilitar el funcionament de la jornada electoral.

En aquests comicis s’han introduït alguns canvis. Així, s’ha passat dels 27 col·legis de la passada convocatòria als 25 actuals. Concretament, les persones que votaven a l’AV Centre, Regina Carmeli i COS ara ho faran al Casino. Paral·lelament, també s’han creat dues noves meses, sumant-ne un total de 85: una al districte 4 secció 8, i una altra al districte 2 secció 4.