Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dennis González reivindica Rubí com una família al pregó inaugural de la Festa Major L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha encoratjat els rubinencs i rubinenques a gaudir d’aquesta celebració inundant els carrers amb alegria, disbauxa i passió https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Dennis González reivindica Rubí com una família al pregó inaugural de la Festa Major

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha encoratjat els rubinencs i rubinenques a gaudir d’aquesta celebració inundant els carrers amb alegria, disbauxa i passió

L’alcaldessa i Dennis González, canviant la toia a la geganta Paula (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’alcaldessa i Dennis González, canviant la toia a la geganta Paula (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

El nedador rubinenc Dennis González ha estat l’encarregat d’inaugurar aquest divendres la Festa Major de la ciutat amb el tradicional pregó des del balcó de l’Ajuntament, on ha estat acompanyat de l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i de diversos regidors i regidores. El jove esportista, que ha aconseguit recentment tres medalles d’or al Campionat d’Europa de natació de Belgrad, ha aprofitat la seva condició de pregoner per posar de manifest la importància de les tradicions i la cultura rubinenques, que es plasmen cada any a la festa de Sant Pere.

Dennis González ha explicat que va ser a Rubí on va néixer la seva passió per la natació artística, que l’ha portat a convertir-se en campió del món i d’Europa. “Un somni que no hagués estat possible sense el suport incondicional de la meva família, dels meus amics i, per descomptat, de tota la comunitat rubinenca”. El nedador ha explicat que ser el pregoner de la Festa Major és “un honor que m’omple d’orgull, ja que Rubí ha estat casa meva des que, de nen, em vaig endinsar en aquest esport”.

Durant el seu discurs, González ha assegurat que “Rubí és més que una ciutat, és una família. Una família que es reuneix cada any per celebrar la Festa Major, una festa plena d’alegria, color i tradició i que ens recorda la importància de les nostres arrels, la nostra història i la nostra cultura”.

Des del balcó de l’Ajuntament, l’alcaldessa ha donat la benvinguda a la Festa Major tot incentivant la ciutadania a mobilitzar “tota la gent possible per inundar els carrers amb alegria, disbauxa i passió. La mateixa passió que defineix Rubí i la seva gent”.

Aquest divendres s’ha encetat una programació integrada per unes 200 activitats repartides en quatre dies. Propostes pensades per a “totes les edats i tots els gustos” on, un any més, “la tradició i la música hi juguen un paper important. Una programació on les nostres entitats tenen el seu merescut protagonisme”.

L’alcaldessa ha introduït el pregó de Dennis González destacant que el “jove rubinenc ha demostrat que es pot ser un campió tant dins com fora de la piscina. A l’aigua, guanyant medalles. Fora de la competició, reclamant respecte davant de qualsevol demostració homòfoba lamentable”.

Un cop finalitzat el pregó, ha tingut lloc el tradicional canvi de toia de la geganta Paula, que ha anat a càrrec de l'alcaldessa i del pregoner. Les persones assistents a la plaça també han gaudit del ball dels Gegants de Rubí i del tradicional pilar dels Castellers de Rubí fins al balcó de l’Ajuntament.

L’acte d’inici de la Festa Major ha tingut lloc després d’un seguici de lluïment de les entitats de cultura popular i tradicional catalana. La desfilada ha comptat amb l’acompanyament de l’alcaldessa, de la resta del govern i dels representants dels diversos grups municipals. Com és habitual, les entitats han entrat una a una a la plaça Pere Aguilera, on han ofert una mostra de les seves activitats.