Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Completada la digitalització de l’històric setmanari “Rubricata” Els antics exemplars del setmanari "Rubricata" es posen a l’abast de tota la ciutadania a través de la plataforma Trencadís del Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Completada la digitalització de l’històric setmanari “Rubricata”

Els antics exemplars del setmanari "Rubricata" es posen a l’abast de tota la ciutadania a través de la plataforma Trencadís del Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona

La plataforma Trencadís permet consultar exemplars des del 1949 .
La plataforma Trencadís permet consultar exemplars des del 1949

La ciutadania ja pot consultar els antics exemplars del setmanari Rubricata a través de la plataforma Trencadís del Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. El 2014, l’Ajuntament de Rubí va posar en contacte l’ens provincial i l’actual propietari de la capçalera, Tomàs Torra, amb l’objectiu d’emprendre la digitalització d’aquesta publicació històrica de Rubí nascuda el 1949. En una primera fase es van escanejar els números corresponents al període que va fins al 1977, i recentment s’ha completat la digitalització amb els exemplars publicats entre el 1977 i el 2004.

Amb la incorporació de la Rubricata a la plataforma Trencadís, tot aquell que ho vulgui podrà consultar la publicació número a número en el seu format original però, a més, els internautes podran fer cerques per paraules i dates que els permetran localitzar els continguts del seu interès de forma molt àgil.

Rubricata va veure la llum com a setmanari del Movimiento en castellà però, amb el pas dels anys, es va anar transformant en sintonia amb els esdeveniments socials i polítics de l’època. El 1975, la capçalera va passar a mans de Tomàs Torra, que la va mantenir viva fins al 2004.

Plataforma Trencadís
La plataforma Trencadís proporciona accés lliure i gratuït als documents digitalitzats de la Xarxa de Biblioteques Municipals. Es tracta de material d’interès públic de diferents ciutats de la demarcació de Barcelona que inclou, entre d’altres, fotografies antigues, cartells, revistes, llibres i programes de Festa Major. La seva digitalització en garanteix la preservació, sobretot en el cas d’aquells documents antics que tenen un estat físic delicat.