Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comerç convida els rubinencs a gaudir del Nadal amb un programa d’activitats molt complet Una de les grans novetats d’aquestes festes serà la instal·lació d’una pista de gel a la plaça de la Nova Estació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Comerç convida els rubinencs a gaudir del Nadal amb un programa d’activitats molt complet

Una de les grans novetats d’aquestes festes serà la instal·lació d’una pista de gel a la plaça de la Nova Estació

El regidor Jaume Buscallà amb la imatge de la campanya de Nadal (foto: Localpres).
El regidor Jaume Buscallà amb la imatge de la campanya de Nadal (foto: Localpres)

La regidoria de Comerç de l’Ajuntament de Rubí ha preparat un extens programa d’activitats perquè els rubinencs i rubinenques gaudeixin intensament de la ciutat durant aquest Nadal. Les diferents propostes lúdiques s’acompanyen de la reedició de la campanya de promoció del comerç local Rubí, on visc, on compro, que incorpora per a l’ocasió com a personatge central un Pare Noel que fa les seves compres al municipi.

Un dels grans atractius d’aquestes festes serà la pista de gel que s’instal·larà entre el 28 de novembre i l’11 de gener a la plaça de la Nova Estació. L’activitat, organitzada per l’empresa N-ICE Skating amb el suport de la regidoria de Comerç i la col·laboració de la Federació d’Associacions de Comerciants i Gremis de Rubí (FACGR), vol ser un pol d’atracció per a la ciutadania en general però especialment per als més joves: “Estem segurs que funcionarà i que molta gent hi anirà. És una activitat lúdica [...] que ja s’ha fet en moltes ciutats”, ha explicat el regidor de Comerç, Jaume Buscallà. El responsable municipal també ha posat l’accent en el preu “mòdic” dels tiquets d’entrada: només 5 €, amb la possibilitat de descomptes de 2 € per a les persones que comprin a les botigues associades a la Federació.

Un altre dels reclams del programa de Nadal seran les diferents fires que passaran per la plaça del Doctor Guardiet: la Fira del producte nadalenc, del 5 al 8 de desembre; la Fira del producte alimentari, del 12 al 14 de desembre; i el Mercat d’art, organitzat conjuntament amb l’Associació Sant Galderic, que reunirà peces úniques de creadors locals entre el 19 i el 21 de desembre.

Tampoc faltarà enguany la Fira de Reis, que s’ubicarà del 2 al 5 de gener a la plaça Catalunya i on es podran adquirir els productes dels artesans i artesanes del Mercat d’Artesania de Rubí. La mostra està organitzada per la regidoria de Comerç i l’Associació Sant Galderic.

A banda de totes aquestes propostes, els rubinencs i rubinenques podran gaudir durant les festes de Nadal de diversos espectacles i animacions itinerants. A la plaça del Doctor Guardiet, es podrà veure el 12 i 13 de desembre el Carilló de Nadal de la companyia La Tal; els dies 27 i 28, la companyia Itinerància hi muntarà un laberint; i el 3 de gener, hi tindrà lloc l’activitat El circ de la Berta. A més, l’illa de vianants comptarà amb l’animació musical de Dia’n Swing i de l’Associació Rubí Musical s. XXI en diferents jornades.

El programa d’activitats per aquest Nadal també inclou alguns clàssics, com el Tió gegant dels comerciants, que es mourà entre el 12 i el 24 de desembre tant pel centre com pels barris, i el Trenet dels comerciants, que també abastarà diverses zones de Rubí entre el 5 de desembre i el 4 de gener. Com a novetat, les parades del trenet s’acompanyaran, un dia a cada barri, d’una ludoteca de jocs en català, gràcies a la col·laboració del Servei de Política Lingüística i el Servei Local de Català.

Totes aquestes propostes es completaran amb les diverses campanyes de les associacions comercials, que inclouen sortejos i concursos relacionats amb la temàtica nadalenca.

El regidor Jaume Buscallà ha destacat el comerç com el “fil conductor” de tota aquesta activitat nadalenca i com un “motor potentíssim” de la vida social dels rubinencs. Per al responsable municipal, la d’aquest any és “una proposta d’activitats molt completa [...] que busca dinamitzar el comerç però alhora fer ciutat”.