Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comencen les obres de reurbanització de diversos carrers del PAE Rubí Sud El projecte es farà realitat gràcies a la col·laboració público-privada, després que el Ple acordés per unanimitat establir contribucions especials https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Comencen les obres de reurbanització de diversos carrers del PAE Rubí Sud

El projecte es farà realitat gràcies a la col·laboració público-privada, després que el Ple acordés per unanimitat establir contribucions especials

Els treballs preveuen reparar i adequar aquest PAE (foto: Ajuntament de Rubí).
Els treballs preveuen reparar i adequar aquest PAE (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament ha iniciat aquest dilluns les obres de reparació i adequació de l’avinguda d’Antoni Gaudí (entre c. Domènec i Muntaner i la riera de Rubí) i dels carrers de Domènec i Muntaner, d’Emili Solà i Cortés, de Josep Maria Jujol i Gibert, de Francesc Puig i Gairalt i de Cèsar Martinell i Brunet, al PAE Rubí Sud. Els treballs es finançaran mitjançant contribucions especials, tal com es va acordar al ple ordinari del mes de febrer de 2022.

L’actuació urbanística preveu els treballs necessaris per a la reparació i adequació d’aquests carrers, ubicats al Polígon d’Activitat Econòmica (PAE) Rubí Sud. Les obres consistiran a reparar i renovar els paviments, tant de la calçada com de les voreres; adequar la xarxa d’enllumenat públic a la normativa vigent; disposar hidrants sobre la xarxa d’aigua potable; implantar una xarxa soterrada de canalitzacions per a telecomunicacions; renovar i adequar la senyalització horitzontal i vertical; arranjar les zones verdes, i condicionar i estabilitzar el talús del costat est del carrer de Josep M. Jujol i del costat sud del carrer d’Emili Solà.

CIC 3 Obres i Serveis, S.L. és l’encarregada de dur a terme aquests treballs per un import de 2.874.567,43 euros i un termini d’execució de 8 mesos.

 

Contribucions especials

Per fer possible aquesta actuació, s’ha optat per tirar endavant un projecte de contribucions especials, que ha permès a l’Ajuntament impulsar l’expedient d’execució d’obres i fer la licitació i, posteriorment, el seguiment de les mateixes. Paral·lelament, el Consistori gestionarà la liquidació en concepte de lliurament a compte en relació a aquestes contribucions especials.

L'alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha explicat que “aquesta és la primera vegada que Ajuntament i empreses acorden un sistema de contribucions especials per resoldre un problema que s’arrossegava des de fa molts anys i que no beneficiava ni les empreses ni la ciutat”. L'alcaldessa també ha comentat que s’han fet diverses reunions amb les Associacions Empresarials de Rubí Sud Q1 i Q3 per tractar aquesta qüestió.

Objectius de Desenvolupament sostenible