Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comencen les obres d’ampliació i millora del Parc Municipal de Neteja Aquesta actuació permetrà disposar d’unes infraestructures logístiques adients per prestar un bon servei a la ciutat https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/comencen-les-obres-d2019ampliacio-i-millora-del-parc-municipal-de-neteja/@@images/image/preview

Comencen les obres d’ampliació i millora del Parc Municipal de Neteja

Aquesta actuació permetrà disposar d’unes infraestructures logístiques adients per prestar un bon servei a la ciutat

El Parc Municipal de Neteja es troba ubicat al c. Collita (foto: Ajuntament de Rubí).
El Parc Municipal de Neteja es troba ubicat al c. Collita (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament ha impulsat les obres d’ampliació i millora del Parc Municipal de Neteja per tal de dotar-lo de la capacitat necessària per prestar els serveis de recollida dels residus municipals i de neteja viària. L’actual instal·lació, ubicada al carrer Collita, 24 (al PAE Molí de la Bastida), va ser construïda l’any 2006.

L’empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA (FCC, S.A.) va ser l’encarregada d’executar les obres de construcció, dins del contracte del servei de la recollida dels residus municipals i la neteja viària.

Al llarg dels darrers anys, s’han anat observant algunes mancances funcionals i de capacitat de les instal·lacions. Malgrat això, s’han cercat contínuament solucions provisionals per poder seguir prestant els serveis objecte del contracte de gestió dels servei de recollida dels residus municipals i neteja viària. Per poder donar una solució definitiva, es va incloure l’obra d’ampliació i millora del Parc de Neteja com a part de les obligacions del contracte de neteja viària i recollida de residus adjudicat al 2020.

Les obres permetran donar cabuda a l’increment del nombre de vehicles i de personal adscrit als serveis de recollida de residus i neteja viària ─per exemple, s’equipararan els espais de vestidors femenins i masculins, tenint en compte l’augment de personal femení que s’ha anat incorporant al servei els darrers anys─, en relació a les instal·lacions del 2006.

Així, s’ha projectat un nou edifici i la reordenació de l’existent, organitzant els espais per adaptar-se el millor possible a la funcionalitat que requereixen i preveient futures necessitats. La nova construcció se situarà al costat de l’existent i tindrà una geometria rectangular. Els treballs han començat aquesta setmana i tenen un termini d’execució previst d’entre 6 i 8 mesos. El pressupost ascendeix a 1.795.307,04 euros.

Objectius de Desenvolupament sostenible