Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comencen els actes del 40è aniversari del Bòdum ’Bòdum i l'art' és el títol de la mostra que ha obert les portes aquest dijous i que dona el tret de sortida a les celebracions de les quatre dècades de l’emblemàtic elefant https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Comencen els actes del 40è aniversari del Bòdum

’Bòdum i l'art' és el títol de la mostra que ha obert les portes aquest dijous i que dona el tret de sortida a les celebracions de les quatre dècades de l’emblemàtic elefant

El creador del Bòdum, la creadora de la imatge commemorativa i el regidor d'esquerra a dreta (Foto: Localpres).
El creador del Bòdum, la creadora de la imatge commemorativa i el regidor d'esquerra a dreta (Foto: Localpres)

L’Antiga Estació acull des d’aquest dijous la mostra ‘Bòdum i l’Art’, una exposició dedicada a la interpretació de l’elefant blau, creat per Pep Borràs, que s’ha convertit en tot un emblema de la ciutat. Una trentena d’obres d’una trentena d’artistes al voltant d’aquesta figura ha servit per iniciar el seguit d’actes que commemoraran el 40è aniversari d’aquesta creació ubicada a la plaça de Pearson. L’exposició es pot visitar fins el 9 de juny a l’equipament cultural.

La inauguració d’aquest dijous, ha anat a càrrec del regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, que ha posat en valor el que suposa el Bòdum per a la ciutat: “l’art quan s’ubica al carrer deixa de ser propietat de l’artista i es converteix en icona, un símbol, un emblema de la ciutat, propietat de tots”. Per Rodríguez, aquesta figura, que celebra els 40 anys el 23 de juny, és el reflex d’un moment històric “un obrir els ulls d’una societat després d’un temps de foscor i repressió”.

La commemoració comptarà amb altres activitats, entre elles, una nova exposició que obrirà les portes l’11 de juny a la biblioteca Mestre Martí Tauler. Amb el títol, ‘Bòdum i els infants’ serà un recull de treballs dels alumnes de les escoles de Rubí al voltant del paquiderm blau.

Finalment, els alumnes de l’Escola d’Art i Disseny de Rubí edRa faran la seva aportació als actes amb l’exposició titulada ‘Bòdum i el disseny’. Aquesta es podrà visitar al centre educatiu entre el 13 i el 22 de juny.