Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comença una nova edició del Juguem i respectem Els infants de Les Torres disposaran de diversos jocs alternatius a la pilota tres tardes per setmana https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Comença una nova edició del Juguem i respectem

Els infants de Les Torres disposaran de diversos jocs alternatius a la pilota tres tardes per setmana

Torna el juguem i respectem (Foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Torna el juguem i respectem (Foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Juguem i respectem és un projecte que ofereix alternatives lúdiques als infants de Rubí i que posa en valor l’ús compartit de l’espai públic. Al setembre del 2022, va arrencar aquesta iniciativa al barri de Les Torres, en concret a la plaça de Neus Català i Pallejà i a la plaça de la Constitució.

Es tracta d’un projecte que neix entre el Servei de Relacions Ciutadanes i Proximitat i el Servei d’Acció Comunitària, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, per donar una resposta innovadora i educativa a les queixes d’establiments i veïnat pel joc a futbol dels infants a l’espai públic. Sobretot una alternativa que ajudi a reduir els cops de pilota i les molèsties que poden ocasionar, però que sigui respectuosa amb el dret a jugar de la infància.

És per això que a Les Torres es van substituir les antigues senyals verticals de “prohibit jugar a pilota” per plaques més amables i que resumeixen de forma visual que tots i totes hi tenim cabuda a les places si hi ha respecte.

Alhora, es posa a disposició una maleta que conté 30 jocs variats que ofereixen d’altres possibilitats lúdiques als infants que juguen a la plaça, amb l’objectiu de diversificar els jocs i usos de la plaça, fomentar que hi juguin tant nens com nenes i de diverses edats, que les famílies puguin també participar-hi i compartir joc amb els seus fills i fillesa l’espai públic. Es genera així, una oportunitat educativa en què el menor entrega a la dinamitzadora el seu carnet a canvi d’un joc, el qual pot utilitzar mentre estigui la maleta a la plaça i es compromet a fer-ne un bon ús, a jugar amb cura, a seguir les normes del joc, a retornar-lo en bon estat per tal que d’altres, o ell/a mateix/a un altre dia, el puguin seguir gaudint.

Aquest dimecres 19 d’abril torna aquest projecte a les dues places. Seran els dilluns, dimecres i divendres, de 17.30 h a 20.30 h, que els infants del barri podran fer ús de la trentena de jocs que contenen les maletes que es guarden a l’Associació de Veïns de Les Torres i a la pastisseria Moreno, de Plaça de la Constitució. Les propostes lúdiques van encaminades a fomentar l’ús compartit de l’espai públic així com la convivència. A més, el joc també és una via per crear relacions i vincles entre les persones del barri.

La prova pilot finalitzada al desembre va registrar una assistència total de 3.348 persones i una mitjana de participació diària de 45 usuaris i usuàries a cada plaça.

La valoració per part de l’AAVV del barri, del comerç implicat en el projecte, i del públic adult en general, ha estat positiva i es preveu que el projecte pugui encetar-se aviat en una altra plaça de la ciutat.

Objectius de Desenvolupament sostenible