Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comença la preinscripció escolar per al curs 2015-2016 amb 748 places de P3 i 780 de secundària Les sol·licituds per a infantil, primària i secundària obligatòria es podran presentar fins al 17 de març, i els admesos es publicaran el 12 de maig https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Comença la preinscripció escolar per al curs 2015-2016 amb 748 places de P3 i 780 de secundària

Les sol·licituds per a infantil, primària i secundària obligatòria es podran presentar fins al 17 de març, i els admesos es publicaran el 12 de maig

L'Escola del Bosc manté el grup de P3 (foto: Localpres).
L'Escola del Bosc manté el grup de P3 (foto: Localpres)

Aquest dimarts 10 de març, s’obre el període de preinscripcions dels ensenyaments de segon cicle d’educació infantil, primària i secundària per al curs 2015-2016. Les famílies hauran de formalitzar les sol·licituds al centre educatiu escollit com a primera opció fins al 17 de març o bé presentar-les per Internet fins a les 24 h del 16 de març. Els fulls es poden recollir a les mateixes escoles o bé descarregar-los des de les pàgines web de l’Ajuntament de Rubí i de la Generalitat.

La preinscripció és única per a tots els centres públics i privats concertats, de primària i secundària ─de 3 a 16 anys─. Les llistes d’admesos definitives es publicaran el 12 de maig, mentre que el període de matriculació anirà del 8 al 12 de juny.

El proper curs, l’oferta de places de P3 a Rubí serà de 748, de les quals 498 corresponen a les escoles públiques i 250 als centres concertats. En aquesta etapa educativa, i com a conseqüència de la davallada sostinguda de la natalitat dels darrers anys, es perdrà un dels dos grups de l’Escola Mossèn Cinto Verdaguer. En canvi, l’Escola del Bosc podrà mantenir l’oferta d’un grup de P3 després del compromís que va arrencar l’Ajuntament al Departament d’Ensenyament el passat mes de gener.

Pel que fa a la secundària obligatòria, l’oferta total prevista a Rubí és de 780 places, de les quals 510 es distribueixen als instituts públics i 270 als concertats. Als centres públics, els grups de 1r d’ESO es reparteixen de la següent manera: quatre al Duc de Montblanc, dos al JV Foix, tres a L’Estatut, quatre a La Serreta i quatre al Torrent dels Alous, que guanyarà, per tant, una línia.

Altres ensenyaments
Les preinscripcions per a les escoles bressol municipals es faran del 4 al 15 de maig i s’hauran de formalitzar directament als centres.

Pel que fa a les sol·licituds per als ensenyaments postobligatoris, també s’iniciaran aquell mes. Del 12 al 19 de maig, es podran presentar les de batxillerat, cicles formatius de grau mitjà de formació professional i d’arts plàstiques i disseny. Del 26 de maig al 3 de juny, es faran les preinscripcions per als cicles formatius de grau superior de formació professional i d’arts plàstiques i disseny. I del 19 al 29 de maig, per als programes de formació i inserció.

Tota la informació sobre la preinscripció escolar està disponible al web municipal, des d’on també es pot accedir a la Guia de l’Educació 2015-2016. Aquesta publicació permet conèixer centre a centre l’oferta educativa de la ciutat i el procés per sol·licitar plaça a qualsevol d’aquestes escoles i instituts. També s’hi poden trobar altres informacions d’interès en matèria educativa, com ara la relació d’agrupaments i esplais existents a Rubí o la xarxa de Camins escolars.