Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comença el període electoral previ a les eleccions municipals del 28 de maig Coincidint amb la convocatòria oficial dels comicis també s’obre el termini per sol·licitar el vot per correu, que s’allarga fins al 18 de maig https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Comença el període electoral previ a les eleccions municipals del 28 de maig

Coincidint amb la convocatòria oficial dels comicis també s’obre el termini per sol·licitar el vot per correu, que s’allarga fins al 18 de maig

Comença el període electoral previ a les eleccions municipals del 28 de maig.

Aquest dilluns, 3 d’abril s’ha decretat la convocatòria de les eleccions municipals del 28 de maig. Avui, el Reial decret de convocatòria s’ha publicat al Boletín Oficial del Estado (BOE) i ha entrat oficialment en vigor: comença el període electoral i també el termini per votar per correu.

A partir del 10 d'abril, els rubinencs i rubinenques podran consultar les seves dades del cens electoral. En cas de disposar del certificat del sistema Cl@ve, es podrà fer la consulta del cens al tràmit Consulta d’inscripció al Cens Electoral des de la seu electrònica de l’Institut Nacional d’Estadística (INE).  En cas de voler fer la consulta presencialment i/o demanar-hi alguna modificació, la ciutadania es podrà dirigir a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania entre l'11 i el 17 d’abril, ambdós inclosos, de 8 a 14.30 h.

El sorteig de les persones que hauran de formar part de les meses electorals tindrà lloc el 2 de maig, en Ple extraordinari. Les persones que vulguin presentar-hi al·legacions, disposaran de fins a set dies per dirigir-les a la Junta Electoral de Terrassa.

El 18 de maig és l'últim dia per demanar el vot per correu, que es pot sol·licitar des d’avui, dia en què s’ha fet oficial la convocatòria d’eleccions. La documentació per votar per correu es rebrà entre el 8 i 21 de maig i les persones que ho hagin demanat podran emetre el seu vot a través de Correus del 8 al 24 de maig. Els veïns i veïnes que siguin fora del país temporalment, però continuen empadronats a les seves ciutats poden votar per correu des de l’estranger. Ho poden demanar del 4 al 29 d’abril, rebran la documentació a partir del 2 de maig i podran votar del 2 al 24 de maig.

La campanya electoral començarà a les 00 h del divendres 12 de maig i s'allargarà fins a la mitjanit del divendres 26 de maig.  El 27 de maig serà la jornada de reflexió. El 28 de maig la ciutadania podrà exercir el seu dret a vot a les eleccions municipals.

La constitució dels nous ajuntaments tindrà lloc el 17 de juny.

Objectius de Desenvolupament sostenible