Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comença el curs escolar per a prop de 10.450 infants i joves de Rubí Coincidint amb l’inici de les classes, l’alcaldessa i la regidora d’Educació han visitat l’Escola Pau Casals, recentment reformada https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Comença el curs escolar per a prop de 10.450 infants i joves de Rubí

Coincidint amb l’inici de les classes, l’alcaldessa i la regidora d’Educació han visitat l’Escola Pau Casals, recentment reformada

L’alcaldessa i la regidora d’Educació, en una aula de 6è de l’Escola Pau Casals (foto: Localpres).
L’alcaldessa i la regidora d’Educació, en una aula de 6è de l’Escola Pau Casals (foto: Localpres)

El curs escolar 2016-2017 s’ha iniciat aquest dilluns per als alumnes de segon cicle d’educació infantil, educació primària, educació secundària obligatòria, batxillerat i cicle de grau mitjà de formació professional i d’arts plàstiques i disseny, així com per als joves que cursen la formació específica que permet accedir a aquests cicles (CAM). La resta d’ensenyaments començaran les classes entre el 14 i el 19 de setembre.

Al voltant de 10.450 alumnes cursen educació obligatòria a la ciutat: 7.322 fan estudis d’infantil i primària, dels quals 4.912 ho fan en escoles públiques i 2.410 en centres concertats; i els altres 3.128, amb edats compreses entre els 12 a 16 anys, cursen secundària obligatòria. En aquest cas, l’oferta de places s’ha distribuït de la següent manera: 1.950 a centres públics i 1.170 a centres concertats.

Pel que fa als ensenyaments postobligatoris ─batxillerat i cicles de formació professional─, l’oferta de places per a batxillerat es manté al voltant de les 700, de les quals prop d’un 80% corresponen a centres públics.

De la seva banda, les escoles bressol municipals ─Lluna, La Bruna i Sol, Solet─ ofereixen enguany 381 places de servei escolar ordinari, 127 per centre.

Quant a la formació en llengües, l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) disposa d’un total de 330 places d’anglès i francès.

Nova imatge de l’Escola Pau Casals
L’alcaldessa, Ana María Martínez, i la regidora d’Educació, Marta García, han volgut donar la benvinguda al nou curs des de l’Escola Pau Casals, que estrena imatge després d’una remodelació profunda que s’ha traduït en millores a la consergeria, els lavabos, els paviments, les fusteries interiors, la instal·lació elèctrica i la calefacció. A més, s’ha substituït la fusteria exterior de tot l’edifici i l’enreixat de la planta baixa, s’ha reparat el revestiment exterior i s’han col·locat elements de protecció solar i aprofitament energètic a la façana sud, cosa que ha dotat l’escola d’una imatge completament nova i més moderna.

L’alcaldessa ha expressat la seva satisfacció pel resultat de les obres, molt reivindicades per tota la comunitat educativa: “Ha quedat preciosa, l’escola té el que havia de tenir des de fa anys, estic molt contenta de venir avui i trobar que el que restava pendent s’ha pogut fer i que l’alumnat de l’escola i el seu claustre tenen finalment l’escola que mereixien [...]. Era d’absoluta necessitat”.

De la seva banda, el director del centre, Josep Bautista, ha descrit “una sensació que no havíem tingut en molts anys, de començar amb tranquil·litat, de tenir tot al seu lloc, amb espai suficient, amb les instal·lacions que funcionen... [...] La nostra AMPA ha estat molt implicada en seguiment de les obres i estan tots molt il·lusionats”.

El cost total de les obres realitzades, que s’han assumit amb pressupost de l’Ajuntament, ha estat de 760.899,36 €. Dins la reforma, queda pendent d’executar el projecte d’accessibilitat i la instal·lació d’un ascensor per valor de 171.197,27 €.

Reivindicacions pendents
La fita assolida amb la reforma de l’Escola Pau Casals no fa perdre de vista la resta d’assignatures pendents a la ciutat en matèria educativa. “Necessitem tenir els centres educatius en condicions i el que demanem al Departament d’Ensenyament, que es qui té la competència, és el seu compromís per aconseguir aquestes millores que són necessàries”, ha declarat l’alcaldessa. Tot i assegurar que l’Ajuntament farà “tots els sacrificis necessaris” per acompanyar les necessitats de les escoles rubinenques, Martínez ha reiterat que és la Generalitat la que ha d’assumir demandes urgents com la construcció de l’edifici de l’Escola del Bosc o l’ampliació del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol, i que així ho seguirà reclamant l’Ajuntament.

Imatges relacionades

L'Escola Pau Casals ha estrenat imatge (foto: Localpres)
L'Escola Pau Casals ha estrenat imatge (foto: Localpres)