Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comença el Carnaval amb el veredicte del 37è Concurs de Màscares d’edRa Els treballs presentats per Itziar Cantora, Montse Gallén i Ariadna Nuño han obtingut el primer premi a les seves respectives categories https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Comença el Carnaval amb el veredicte del 37è Concurs de Màscares d’edRa

Els treballs presentats per Itziar Cantora, Montse Gallén i Ariadna Nuño han obtingut el primer premi a les seves respectives categories

Les guanyadores, acompanyades  de  l’alcaldessa, els regidors d’Educació i de Promoció i Dinamització Cultural, i el director d'edRa (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Les guanyadores, acompanyades de l’alcaldessa, els regidors d’Educació i de Promoció i Dinamització Cultural, i el director d'edRa (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

La programació de Carnaval s’han obert aquest dijous amb el lliurament dels premis del 37è Concurs de màscares de Carnaval, organitzat per l’Associació d’Alumnes i Exalumnes d’edRa +e. El certamen ha rebut un total de 151 propostes, distribuïdes en tres categories d’edat ─de 4 a 9 anys (categoria A), de 10 a 15 anys (categoria B) i de 16 en endavant (categoria C)─ i una de nova reservada per a màscares digitals (categoria D).

A la categoria B, el primer premi ha estat per a Itziar Cantora, i l’accèssit s’ha atorgat a Carlota Pérez.

Les guardonades a la categoria C han estat Montse Gallén, primer premi, i Carla Noguera, que ha guanyat l’accèssit.

A la nova categoria de màscares digitals, l’única premiada ha estat Ariadna Nuño.

Com ja és habitual, a la categoria A no s’han lliurat premis a les millors obres sinó que tots els infants han rebut un obsequi sorpresa. A la categoria B, la guanyadora ha rebut 70 € en material artístic, mentre que l’accèssit ha estat recompensat amb material per valor de 30 €. En el cas de la categoria C, l’autora de la màscara guanyadora ha rebut material artístic valorat en 100 € i la possibilitat d’assistir gratuïtament a un taller trimestral d’edRa. L’accèssit en aquesta categoria es premiava amb material artístic per valor de 75 €. La guanyadora a categoria de màscares digitals també ha rebut material artístic valorat en 75 €.

A l’hora de triar les guanyadores del concurs, el jurat ha tingut en compte l’originalitat, la creativitat i la dificultat tècnica. La majoria de treballs han estat presentats per alumnat dels tallers d'Expressió Creativa ─infants─ i dels tallers monogràfics ─adults─ d’edRa.

El lliurament dels premis ha anat a càrrec de l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, que hi ha assistit acompanyada del regidor d’Educació, Víctor García Correas, i del regidor de Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez Cantón. La primera edil ha destacat la longevitat d’un acte que, tradicionalment, obre el Carnaval a Rubí: “Són trenta-set anys d’aquest concurs que és segurament el més antic de Catalunya. Agraïm a edRa la il·lusió, el compromís i que faci possible cada any aquest concurs. També tot el que l’escola està fent a nivell de ciutat, que per a nosaltres és un orgull”.

Les màscares presentades al concurs quedaran exposades a l’Espai Expositiu Pepa de Haro de l’Escola d’Art i Disseny edRa fins al 21 de febrer.

Objectius de Desenvolupament sostenible

Imatges relacionades

Itziar Cantora
Itziar Cantora
Carlota Pérez
Carlota Pérez
Montse Gallén
Montse Gallén
Carla Noguera
Carla Noguera
Ariadna Nuño
Ariadna Nuño