Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Centenars de rubinencs i rubinenques s’impliquen en la construcció del Rubí del futur El Saló Urban Rubí ha recollit 300 desitjos de veïns i veïnes per definir el municipi de les propers generacions https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Centenars de rubinencs i rubinenques s’impliquen en la construcció del Rubí del futur

El Saló Urban Rubí ha recollit 300 desitjos de veïns i veïnes per definir el municipi de les propers generacions

L’alcaldessa en un moment del Saló dinamitzat per Ràdio Rubí  (foto: Ajuntament de Rubí-Localpres ).
L’alcaldessa en un moment del Saló dinamitzat per Ràdio Rubí (foto: Ajuntament de Rubí-Localpres )

El Saló Urban Rubí d’aquest dissabte ha recollit 300 propostes de futur per a la ciutat, a partir de les eines que ofereix l'Agenda Urbana 2030. Més de 400 persones han participat en les propostes lúdiques i reflexives que han tingut lloc entre les places de Pearson i de la Nova Estació.

Estem molt contents perquè posar de llarg la participació en una qüestió com l’Agenda Urbana era una aposta arriscada i el resultat ha estat un èxit. Estem parlant del futur de la ciutat, d’aportar idees –avui en forma de desitjos- per construir plegats i era important que el resultat fos bo, com ha estat”, ha dit l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

Les aportacions de la ciutadania es valoraran ara tècnicament i s’incorporaran al document base del que ha de ser l’Agenda 2030 de Rubí. El consistori treballa aquest text en una comissió encapçalada tècnicament per Gerència i políticament pel primer tinent d’alcalde, Moisés Rodríguez Cantón; amb la implicació de tots els serveis municipals i tots els grups polítics amb representació al Ple. “Volem tenir aquest full de ruta, aquesta camí, aprovat a finals d’any per començar el 2023 amb l’Agenda Urbana de Rubí com a paraigües de les polítiques públiques. És un any electoral i volem que l’Agenda Urbana de la ciutat ja estigui resolta”, ha conclós Martínez.

L’esdeveniment s’ha estructurat en quatre àmbits - Mobilitat, Canvi climàtic i sostenibilitat, Cohesió social i Governança- que s’han treballat a partir de propostes lúdiques per promoure la reflexió. S’hi ha pogut provar vehicles elèctrics, unipersonals i motoritzats per il·lustrar les noves formes de mobilitat; visitar un estand del projecte Rubí Brilla i de la Trocalleria;  i un taller de jardineria amb la Font del Ferro que ha treballat  la cohesió social. L’espai dedicat a la governança ha animat a la participació ciutadania recollint propostes de futur dels i les participants. L’urna dels desitjos ha rebut 300 targetes amb idees pel Rubí de les noves generacions. A la tarda, el Saló ha pres un caire més lúdic amb propostes dirigides a la infància i la gent jove: tallers d’invents reciclats, acció planeta i llapis cooperatiu i el públic, entre d’altres. Així, els nens i nenes de la ciutat han pogut fer una maqueta del Rubí del futur, on han construït quatre hospitals. 400 persones, de totes les edats, han passat pels tallers i activitats d’oci.

Durant tot el dia, Ràdio Rubí ha dinamitzat la jornada a través de l’emissió en streaming per www.radiorubi.cat de continguts relacionats amb els objectius de l’Agenda Urbana, entre la reflexió i l’entreteniment. Els vídeos es podran tornar a veure aquesta setmana al web de l’emissora pública.

Objectius de Desenvolupament sostenible

Imatges relacionades

Fideuada popular al Saló Urban Rubí (foto:  Ajuntament de Rubí - Localpres)
Fideuada popular al Saló Urban Rubí (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
Taller de vehicles elèctrics (foto:  Ajuntament de Rubí - Localpres)
Taller de vehicles elèctrics (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
Els nens i nenes han pogut fer una maqueta de Rubí (foto:  Ajuntament de Rubí - Localpres)
Els nens i nenes han pogut fer una maqueta de Rubí (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
Activitats infantils (foto:  Ajuntament de Rubí - Localpres)
Activitats infantils (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
Ràdio Rubí ha dinamitzat el saló (foto:  Ajuntament de Rubí - Localpres)
Ràdio Rubí ha dinamitzat el saló (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
Taula de reflexió sobre Agenda Urbana (foto:  Ajuntament de Rubí - Localpres)
Taula de reflexió sobre Agenda Urbana (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)