Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Catorze espectacles per a tot tipus de públics conformen la nova programació del Teatre Municipal La Sala Roger Margarit, Quim Masferrer, Alberto San Juan i Joan Pera són alguns dels noms propis de la temporada que arrencarà el 7 de febrer https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Catorze espectacles per a tot tipus de públics conformen la nova programació del Teatre Municipal La Sala

Roger Margarit, Quim Masferrer, Alberto San Juan i Joan Pera són alguns dels noms propis de la temporada que arrencarà el 7 de febrer

L’alcaldessa, el regidor i el director de La Sala, al teatre municipal (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’alcaldessa, el regidor i el director de La Sala, al teatre municipal (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

El Teatre Municipal La Sala encetarà el proper 7 de febrer una nova temporada estable marcada per la diversitat de públics i la qualitat de les propostes. Catorze espectacles de teatre, música i dansa integren la programació dissenyada per l’Ajuntament per al primer semestre de l’any.

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, el regidor de Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez Cantón, i el director de La Sala, Àngel Miguel Castejón, han estat els encarregats de desgranar els detalls d’una temporada que s’obrirà amb la presentació del nou treball del cantautor rubinenc Roger Margarit (7 de febrer). Després de gairebé cinc anys de silenci discogràfic, el músic pujarà a l’escenari de la seva ciutat per donar a conèixer Blau, un àlbum conceptual que transita entre el pop, el rock i l’experimentació.

La programació que seguirà després d’aquest concert se sosté sobre una cuidada selecció d’espectacles teatrals que combina muntatges destacats de l’escena catalana, títols clàssics i propostes de petit format. “Les premisses sempre són les mateixes: la qualitat, que tenim garantida de la mà de l’equip de Cultura; i l’accessibilitat, aconseguir que anar al teatre sigui una activitat que resulti atractiva i possible per a qualsevol persona de la ciutat”, ha declarat l’alcaldessa.

Entre les obres programades figura T’estimo si he begut, una coproducció de Dagoll Dagom, T de Teatre i La Brutal, amb text d’Empar Moliner i direcció de David Selvas. L’espectacle es preestrenarà a Rubí el 12 de març després de dues setmanes de residència al teatre municipal, un fet que ha valorat molt positivament el regidor Moisés Rodríguez Cantón: “És un goig que la nostra ciutat i el nostre teatre siguin aquella casa on tothom vol assajar [...]. Cada temporada tenim el privilegi de comptar amb grans companyies en el marc del programa de residències”.

El públic de La Sala també podrà gaudir al març de dos muntatges que commemoraran el Dia Mundial de la Poesia. La proposta 36+1, basada en el llibre 36 poemes a partir del 36 de Ricard Creus, arribarà el dia 14 dins el cicle Entre bambolines; mentre que el 21 de març la companyia Atalaya de Sevilla representarà a l’escenari rubinenc El rey Lear de William Shakespeare. Com no podia ser d'una altra manera, La Sala també celebrarà el Dia Mundial del Teatre amb l’habitual espectacle sorpresa gratuït, consistent en tres píndoles escèniques que es podran veure el 27 de març.

La programació teatral també inclou noms molt populars per al gran públic, com el de Quim Masferrer, que portarà a Rubí l’obra Bona gent (25 d’abril), o el d’Alberto San Juan, que tornarà a la ciutat amb l’espectacle Nueva York en un poeta, on posa veu als poemes de Federico García Lorca (9 de maig). El text de Màrius Serra Qui ets?, basat en les experiències personals de l’autor, recalarà a la ciutat el 24 de maig gràcies a una col·laboració amb l’Aula d’Extensió Universitària de Rubí.

Al juny s’han programat dues comèdies amb una clara vocació popular. Es tracta de la proposta de Justo Molinero La tercera juventud, que es podrà veure el dia 13, i d'una nova versió d'El pare de la núvia, dirigida per Joel Joan i protagonitzada per Joan Pera, que passarà per La Sala en un dia encara per determinar dins la Festa Major.

Espectacles familiars
La programació de La Sala està pensada per cobrir totes les franges d’edat, inclosa la infància. Els espectacles familiars organitzats per La Xarxa hi tindran un gran protagonisme, amb un total de quatre propostes de gran qualitat que es representaran en horari matinal. El 9 de febrer serà el torn de Baobab. Un arbre, un bolet, un esquirol, dirigida per Toni Albà i interpretada per la companyia La Pera Llimonera; el 15 de març es representarà Silenci... dansa de la companyia Factoria Mascaró; el 19 d’abril arribarà l’espectacle d’il·lusionisme The postman (el carter) a càrrec de Txema Màgic; i el 10 de maig s’ha programat Oops! de la companyia Teatre Mòbil. 

Jornades de dansa al carrer
La dansa és una disciplina que no falta mai a la programació de La Sala. El 26 d’abril s’ha previst el muntatge A vore de Sònia Gómez i Ramon Balagué, Premi Butaca al millor espectacle de dansa 2018. La proposta, que concilia tradició i llenguatge contemporani, servirà per commemorar el Dia Internacional de la Dansa i també serà la cloenda d’unes noves jornades de dansa al carrer.

Aquesta iniciativa beu de l’experiència d’èxit del festival Teatre sense Teatre, que sumarà enguany la seva cinquena edició. Les representacions escèniques es programaran a diferents espais de la ciutat els dies 5, 6 i 7 de juny.

Entrades disponibles a partir de dijous
Les entrades per als espectacles de la nova temporada de la La Sala es posaran a la venda a les taquilles del teatre municipal a partir d’aquest dijous. Properament també es podran adquirir en lína a través de la pàgina web de l’Ajuntament.

En el cas de Bona gent, de Quim Masferrer, les localitats ja estan a la venda a Atrápalo.