Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Carme García acompanya l’Escola Pau Casals en el seu 50è aniversari El centre va celebrar l’efemèride el passat dissabte amb la presentació d’un documental sobre aquests 50 anys i una festa popular https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Carme García acompanya l’Escola Pau Casals en el seu 50è aniversari

El centre va celebrar l’efemèride el passat dissabte amb la presentació d’un documental sobre aquests 50 anys i una festa popular

Carme Garcia lliurant una placa commemorativa a Josep Bautista (foto: Localpres).
Carme Garcia lliurant una placa commemorativa a Josep Bautista (foto: Localpres)

L’Escola Pau Casals va dedicar tot el dissabte a commemorar el seu 50è aniversari. Al matí, l’Auditori de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler va acollir l’acte institucional, amb l’assistència de l’alcaldessa en funcions, Carme García, la regidora d’Educació també en funcions, Belén Meneses, i el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Vallès Occidental, Lluís Baulenas. En el marc d’aquesta trobada es va estrenar Petjades. Escola Pau Casals: 50 anys educant, el documental que repassa la història del centre a través del testimoni d’exalumnes, famílies, mestres, polítics i historiadors. L’audiovisual representa un recorregut des dels orígens de l’escola fins al seu present, marcat per les obres de remodelació, però també una mirada al món educatiu en general.

A la tarda, la commemoració es va traslladar al pati del centre, on va tenir lloc una festa popular amb diverses activitats per als infants i actuacions musicals, així com un sopar multitudinari. També s’hi va tornar a projectar el documental i es va presentar la cançó del 50è aniversari de l’escola.

Primera escola pública de Rubí
L’Escola Pau Casals va ser el primer centre públic creat a Rubí. Va néixer el 1964 en un entorn social crític, com a compensació de l’Estat a les necessitats de la ciutat després de la tràgica rierada del 62. En un primer moment va rebre el nom de Colegio Nacional 25 años de paz i va funcionar segons els criteris habituals de les escoles de l’època franquista ─nens segregats per sexe, capella, etc.─. L’any 1979 el centre va ser rebatejat amb el seu nom actual.

Amb el pas del temps, l’escola va patir un important deteriorament de les seves instal·lacions i desequilibris en el seu alumnat. Aquesta situació s’ha anat redreçant en els darrers anys gràcies a l’aposta del centre per la integració i la cohesió social, amb projectes educatius que han buscat la implicació de les famílies; i a les esperades obres de remodelació de l’edifici, que s’han iniciat enguany gràcies a una aportació municipal de 377.653,44 € del Pla d’inversions financerament sostenible (PIFS) i una altra de 54.699,48 € inclosa al pressupost ordinari de l’Ajuntament.

Imatges relacionades

Un moment de l'acte (foto: Localpres)
Un moment de l'acte (foto: Localpres)
Les autoritats parlant amb els responsables del centre (foto: Localpres)
Les autoritats parlant amb els responsables del centre (foto: Localpres)
L'acte institucional s'ha fet a la Biblioteca (foto: Localpres)
L'acte institucional s'ha fet a la Biblioteca (foto: Localpres)