Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Carme García: “He intentat fer de Rubí una ciutat completa on les persones puguin viure i treballar” L’alcaldessa ha fet balanç de 12 anys de govern marcats per la posada en ordre de l’administració i per les polítiques de resposta a la crisi https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Carme García: “He intentat fer de Rubí una ciutat completa on les persones puguin viure i treballar”

L’alcaldessa ha fet balanç de 12 anys de govern marcats per la posada en ordre de l’administració i per les polítiques de resposta a la crisi

L'alcaldessa, durant la roda de premsa de balanç (foto: Localpres).
L'alcaldessa, durant la roda de premsa de balanç (foto: Localpres)

L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha fet balanç aquest dilluns dels 12 anys en què ha estat al capdavant de l’Ajuntament de la ciutat; tres mandats que ha definit com “els millors anys de la meva vida, dedicats a fer de Rubí una ciutat completa” i en què també ha hagut d’afrontar grans dificultats, com la irrupció de la crisi econòmica.

He intentat fer de Rubí una ciutat completa, on les persones puguin viure i treballar amb tranquil·litat. [...] He intentat liderar aquest període de transformació profunda de Rubí, que és el pas de ciutat mitjana a ciutat gran, i espero que el meu govern hagi significat un salt qualitat per les persones, en infraestructures i en equipaments”, ha declarat García.

L’alcaldessa ha descrit el seu primer mandat (2003-2007) com un moment d’endreçar l’administració i planificar. García ha recordat que el seu equip es va trobar “amb autèntics problemes” quan va arribar a l’Ajuntament, tal com ho exemplifica un nivell d’endeutament del 120%. El segon mandat (2007-2011) va ser el de l’esclat de la crisi, fet que no va impedir que es materialitzessin alguns dels projectes més importants d’aquests 12 anys, com ara la nova biblioteca municipal o diversos equipaments educatius. Pel que fa al període 2011-2015, García ha dit que “ha servit per pilotar la crisi i intentar sortir d’ella, procurant que els serveis municipals es mantinguessin”.

L’alcaldessa ha repassat el seu govern a través de vuit grans línies d’acció que, segons ha remarcat, han tingut les persones com a gran prioritat. En primer lloc ha situat la reordenació i estabilització de les finances municipals, que ha permès rebaixar el nivell d’endeutament del Consistori per sota del 40% ─nivell actual estimat a falta de tancar l’exercici del 2014─. En segon lloc ha mencionat la gran transformació de la ciutat amb la posada en marxa de noves infraestructures i equipaments, i més zones verdes i places. García s’ha aturat especialment en els avenços realitzats en matèria d’aparcament, en la dignificació dels accessos a la ciutat, en les actuacions de manteniment a la via pública i en la configuració de l’IIla de vianants. Per a l’alcaldessa, el seu govern també ha estat marcat per un clima de pau social i una aposta decidida pel consens polític, fet que ha donat com a fruit “diversos plans estratègics pactats amb l’oposició”. Han estat 12 anys també enfocats a fer de Rubí una ciutat segura, segons l’alcaldessa, i a posar a l’abast de la ciutadania nous serveis municipals, com ara la Finestreta Única Empresarial de Rubí (FUER), així com a consolidar-ne els ja existents, com per exemple els Serveis Socials. García també ha parlat dels avenços que s’han fet per situar Rubí al mapa, amb la participació del municipi en consorcis com el CiT o amb una interlocució permanent amb altres administracions. Una altra de les línies d’acció que ha destacat l’alcaldessa ha estat la consolidació de Rubí com un referent en la lluita pel canvi de model energètic, “un tema molt nou que en els propers quatre anys serà segur molt evident”. En darrer terme, García ha situat la lluita contra l’exclusió social i la crisi, amb importants actuacions orientades a acostar l’administració a les persones, com ara la descentralització dels Serveis Socials, l’obertura de noves escoles bressol o la creació d’una casa d’emergències per a dones que pateixen violència de gènere. L’alcaldessa ha quantificat l’aposta del seu govern per la cohesió social: els Serveis Socials i el Pla de mesures anticrisi representen actualment un 20% del pressupost municipal.

En el seu balanç d’aquests 12 anys de govern, l’alcaldessa tampoc ha oblidat aquells temes que han quedat pendents: l’aprovació d’un nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) i la construcció de l’hospital subcomarcal. Sobre el primer, García ha recordat que el nou equip de govern es trobarà pràcticament amb tota la feina feta.

Balanç personal
A les portes d’unes noves eleccions municipals que marcaran la fi del seu mandat, García ha volgut tenir paraules d’agraïment per als treballadors municipals, per a tots els regidors i regidores que l’han acompanyat durant aquest temps i, sobretot, per a la ciutadania “que ha confiat durant 12 anys en mi per poder portar endavant somnis i idees, i per transformar realitats. Ho he intentat fer amb molt de treball, amb honestedat, amb visió de servei públic, amb perseverança, amb esforç i amb eficiència”.

Imatges relacionades

Carme García a la roda de premsa (foto: Localpres)
Carme García a la roda de premsa (foto: Localpres)