Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Carme García: “Governarem fins al darrer dia de mandat perquè la ciutat no es pot aturar” L’alcaldessa destaca les millores que es faran a la ciutat en els propers mesos gràcies al Pla d’Inversions https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Carme García: “Governarem fins al darrer dia de mandat perquè la ciutat no es pot aturar”

L’alcaldessa destaca les millores que es faran a la ciutat en els propers mesos gràcies al Pla d’Inversions

L'alcaldessa i el primer tinent d'alcalde Manuel Velasco.
L'alcaldessa i el primer tinent d'alcalde Manuel Velasco

L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha assegurat aquest dimecres que l’executiu municipal “mantindrà l’acció de govern fins al darrer dia; és el mandat que tenim de la ciutadania i és la nostra obligació, sobretot perquè la ciutat no és pot aturar [...], tenim molts projectes en marxa”. A la tradicional trobada amb els mitjans de comunicació de principis d’any, la primera edil ha afegit que la seva intenció és “deixar l’Ajuntament ordenat, sanejat i posat el dia perquè l’equip que vingui al juny del 2015 es trobi la corporació de forma adequada, de manera que pugui fer les seves polítiques”.

García afronta aquesta recta final del mandat sota la premissa que cal seguir treballant per mitigar els efectes de la crisi econòmica: “Encara tenim més de 7.000 persones a l’atur i la crisi està tocant molt l’activitat econòmica però, sobretot, les persones. A les primeres que s’ha de rescatar és a les persones”. És per aquest motiu que un dels temes que, segons l’alcaldessa, marcaran aquest 2015, és l’aplicació del nou Pla de mesures anticrisi, dotat un altre cop amb 3,6 milions d’euros. L’alcaldessa ha destacat que es tracta d’un document consensuat amb la resta de grups municipals, seguint la tònica de tot el mandat.

Pel que fa a les accions incloses al pla, García ha enumerat algunes de les novetats respecte a edicions anteriors. Així, l’alcaldessa ha avançat que hi haurà subvencions per a aturats de llarga durada que vulguin posar en marxa un negoci i per a persones que contractin treballadors de la llar ─fet que contribuirà a regularitzar la situació d’aquests empleats─, que el programa de cursos intensius d’anglès subvencionats per a aturats s’ampliarà a altres idiomes, que també s’incrementaran les accions de formació, de manera que abastin parats però també treballadors en actiu, i que s’ajudarà aquells comerços que facin propostes de responsabilitat social corporativa. D’altra banda, García ha confirmat que es donarà continuïtat a altres mesures que s’han demostrat eficaces, com ara el Programa de suport a la contractació privada ─abans conegut com a 6+6─.

En aquest repàs al que queda de mandat, l’alcaldessa també s’ha referit al Pla d’Inversions Financerament Sostenible (PIFS), que amb prop d’un centenar d’actuacions ja adjudicades permetrà donar resposta a moltes de les necessitats de la ciutat: “Ha estat una feina feixuga que ha requerit la implicació de tot l’Ajuntament”. García ha destacat que, en dos de cada tres casos, les obres programades seran executades per empreses de Rubí.

Entre totes les actuacions previstes, l’alcaldessa ha posat de relleu l’arranjament de les conques 2 i 3 i dels seus ramals, que recullen les aigües residuals de les urbanitzacions. Una obra que assumirà l’Ajuntament malgrat ser competència de la Generalitat per tal de donar sortida a una demanda històrica. García també ha donat especial importància a l’asfaltatge de carrers i de zones industrials, i a l’execució del parc de La Serreta.

L’alcaldessa també ha posat l’accent en altres projectes que assumirà el Consistori amb recursos propis i que solucionaran problemes urgents, com ara la remodelació de l’Escola Pau Casals. “Tornem a fer una gran inversió a les escoles públiques de la ciutat, que no és la nostra competència però és la nostra obligació, perquè el govern de la Generalitat no ho està fent”, ha dit García.

Dia Mundial de l’Energia
A la trobada d’aquest dimecres, l’alcaldessa ha avançat la celebració els dies 13 i 14 de febrer del Dia Mundial de l’Energia amb tot un seguit d’actes oberts a la ciutadania. Segons García, “l’energia és un tema transversal que marcarà la sostenibilitat social i ambiental de la nostra ciutat [...]. Marcarà un abans i un després al proper mandat”.

Sota el lema Rubí Brilla pel canvi de model energètic, s’han previst dues jornades amb un fort contingut divulgatiu. Divendres 13 al matí, el Museu Municipal Castell (MMUC) acollirà una nova reunió tècnica adreçada a les empreses de Rubí, en el marc de la qual es presentaran els resultats dels estudis realitzats per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) sobre l’eficiència energètica i el potencial d’autoconsum solar de les naus industrials de Rubí, i també tindrà lloc una ponència sobre rehabilitació energètica d’edificis a càrrec de Javier García Breva, expert en polítiques energètiques i president de l’N2E.

La jornada del dia 13 seguirà a la tarda amb tot un seguit de presentacions al Teatre Municipal La Sala. Així, es farà un avanç del documental Oligopoly off. Empieza la revolución energética ciudadana; es presentarà el llibre Alta Tensión: por un nuevo modelo energético sostenible, democrático y ciudadano, que inclou textos de diversos experts en el tema; i es projectarà el documental d’Enginyeria sense fronteres Les nostres energies.

Pel que fa al dia 14, la plaça de la Nova Estació acollirà al matí una fira d’entitats de promoció de les energies renovables i el consum responsable, un circuit de prova del cotxe elèctric i jocs i activitats infantils, mentre que l’edifici Rubí+D serà la seu d’un taller sobre factura elèctrica i un altre sobre eficiència energètica, ambdós adreçats a la ciutadania.