Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Can Serrafossà guanyarà una nova plaça al costat de l’Escola Rivo Rubeo Les obres d’urbanització d’aquest nou espai, que fins ara s’utilitzava com a aparcament de vehicles, començaran la setmana vinent https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/can-serrafossa-guanyara-una-nova-placa-al-costat-de-l2019escola-rivo-rubeo/@@images/image/preview

Can Serrafossà guanyarà una nova plaça al costat de l’Escola Rivo Rubeo

Les obres d’urbanització d’aquest nou espai, que fins ara s’utilitzava com a aparcament de vehicles, començaran la setmana vinent
L’espai que acollirà la nova plaça Rivo Rubeo està ubicat entre els carrers Gràcia i Esperança i l’avinguda de Castellbisbal (foto: Localpres).
L’espai que acollirà la nova plaça Rivo Rubeo està ubicat entre els carrers Gràcia i Esperança i l’avinguda de Castellbisbal (foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí iniciarà la setmana vinent les obres d’urbanització de la nova plaça Rivo Rubeo, ubicada just al costat de l’escola que porta el mateix nom, a la urbanització de Can Serrafossà. Amb aquesta actuació, inclosa al Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015, el consistori vol cobrir les necessitats de lleure dels alumnes d’aquest centre, entre d’altres.

Actualment, l’espai on es construirà la plaça Rivo Rubeo ─ubicat entre els carrers Gràcia i Esperança i l’avinguda de Castellbisbal─ és utilitzat per alguns conductors com a aparcament de vehicles. L’objectiu de l’Ajuntament és convertir aquest solar en una nova plaça pensada principalment pels alumnes de l’Escola Rivo Rubeo, on puguin canviar l’activitat escolar per una altra de més física i de relació amb els companys a la sortida del centre educatiu. La urbanització d’aquest espai també està concebuda perquè altres usuaris també en puguin gaudir.

Els treballs consistiran en la definició d’un camí que travessarà la plaça en diagonal i que seguirà una traça que uneix la serra de Montserrat amb la serra de Collserola. Així, es vol posar en valor la bona situació de la plaça, ubicada en un punt elevat amb comunicació visual directa amb aquests indrets tan destacats.

La plaça es dividirà en dues zones diferenciades. La primera estarà destinada als usuaris més petits i tindrà com a element més característic el turonet situat paral·lel al límit amb el c. Esperança. En aquest sentit, es netejarà el talús, es crearà un itinerari per a pujar a dalt i es col·locarà un joc infantil multiactivitat destinat a infants d’entre 5 i 12 anys, que aprofitarà el desnivell entre el turó i la plaça com un element més de joc. També s’instal·larà un altre joc infantil multiactivitat pensat per a nens i nenes d’entre 2 i 5 anys, amb paviment de sorra, i es crearà un espai de descans amb bancs al costat d’una alineació d’arbres. La segona zona estarà destinada a usuaris més grans. Sota una àrea d’arbres es col·locaran dos conjunts de bancs i taules i, en una altre espai, se situaran altres elements d’estada.

La diferenciació entre les zones de pas de vianants i les àrees de joc o estança es farà mitjançant la utilització de diferents materials ─ciment pels camins i sauló o sorra per a les àrees de joc─.

Les obres han estat adjudicades a l’empresa Artifex per un import de 349.399,60 euros i el termini d’execució dels treballs és d’uns sis mesos.