Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Campos Estela és distingida com a finalista al VII Premi Europeu de Prevenció de Residus La firma de càtering rubinenca ha estat reconeguda en la categoria "Empresa" gràcies al projecte "Vespa i Vispa" https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Campos Estela és distingida com a finalista al VII Premi Europeu de Prevenció de Residus

La firma de càtering rubinenca ha estat reconeguda en la categoria "Empresa" gràcies al projecte "Vespa i Vispa"

La pl. Catalunya va acollir l’activitat "Vespa i Vispa" a la darrera edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (foto: Campos Estela).
La pl. Catalunya va acollir l’activitat "Vespa i Vispa" a la darrera edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (foto: Campos Estela)

El projecte Vespa i Vispa, impulsat per l’empresa de càtering rubinenca Campos Estela, ha quedat finalista al VII Premi Europeu de Prevenció de Residus, que s’ha lliurat aquest dimecres a Brussel·les (Bèlgica). Aquest guardó es convoca per reconèixer les accions més destacades de cada edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. A l’última edició, celebrada el novembre passat, es van organitzar prop de 12.000 activitats arreu d’Europa, una trentena de les quals a Rubí, entre elles l’acció Vespa i Vispa.

El projecte rubinenc ha estat distingit com a finalista a la categoria d’Empresa per fomentar la desmaterialització amb l’ús de bicicletes fetes amb peces reutilitzades procedents d’altres en desús i per promoure la mobilitat sostenible entre els infants. La Vespa, com a protagonista de l’activitat, és fruit del projecte BeCiclos, que rescata bicicletes abandonades als carrers d’Holanda. Després de passar pel taller mecànic, els ofereix una segona vida fent servir principalment materials donats per sobreproducció.

La previsió és que, durant aquest curs, 3.170 nens i nenes hagin participat en aquesta activitat amb el suport de les escoles on Campos Estela ofereix el servei d’àpats i lleure educatiu ─a Rubí, les escoles Torre de la Llebre, 25 de Setembre, Mossèn Cinto Verdaguer i Montessori─. A la passada edició dels premis, un altre projecte de Campos Estela, l’acció Pesa i Pensa, també va quedar finalista al certamen.

Altres projectes catalans
A banda de Vespa i Vispa, l’Agència de Residus de Catalunya havia presentat cinc projectes més al certamen: A Tiana, reduïm residus (Ajuntament de Tiana), que ha estat el guanyador de la seva categoria; Barcelona comparteix el menjar (ONG Nutrició Sense Fronteres) i Smart City Expo World Congress, towards 0 waste (Fira Internacional de Barcelona), que també han quedat finalistes a les seves respectives categories; i Substituir el tovalló de paper pel tovalló de roba (Escola La Farigola de Vallcarca, Barcelona) i Give Box Barcelona (Mar Gallardo).