Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cal Canalla i Juanaipunt guanyen els Ajuts a les millors iniciatives comercials 2015 La convocatòria de subvencions de l’Ajuntament de Rubí, que vol incentivar l’obertura de nous establiments, ha rebut una dotzena de propostes https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Cal Canalla i Juanaipunt guanyen els Ajuts a les millors iniciatives comercials 2015

La convocatòria de subvencions de l’Ajuntament de Rubí, que vol incentivar l’obertura de nous establiments, ha rebut una dotzena de propostes

L’alcaldessa i el regidor de Comerç, amb la propietària de Juanaipunt (foto: Localpres).
L’alcaldessa i el regidor de Comerç, amb la propietària de Juanaipunt (foto: Localpres)

El restaurant Cal Canalla i l’establiment de costura Juanaipunt han guanyat els Ajuts a les millors iniciatives comercials de nova implantació 2015, atorgats per l’Ajuntament de Rubí amb l’objectiu de fomentar l’emprenedoria comercial i promoure l’obertura de nous negocis que contribueixin a dinamitzar el sector. En la seva tercera edició, la convocatòria de subvencions ha registrat la participació de dotze projectes, el doble que el 2015.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, i el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, han visitat aquest dijous els establiments guanyadors per lliurar-los a cadascun un xec simbòlic de 5.000 euros ─en concepte de la subvenció que percebran com a millors iniciatives comercials de l’any─ i un distintiu que hauran de lluir durant un any en un lloc visible del local. La màxima responsable municipal ha elogiat la qualitat de les propostes presentades i ha conclòs que la convocatòria d’enguany demostra “que el comerç de la nostra ciutat està viu, que hi ha un comerç i bones iniciatives que volen mantenir viva aquesta dinàmica [...] i que volen fer ciutat”.

De la seva banda, el regidor Rafael Güeto ha incidit en el fet que els establiments guanyadors són triats per un jurat expert presidit per ell mateix i integrat per tècnics de l’Oficina de Serveis a l’Empresa i del Servei de Comerç de l’Ajuntament, així com representants de la Diputació de Barcelona i de la Confederació de Comerç de Catalunya. El responsable polític ha subratllat que en la deliberació s’han tingut en compte aspectes com “la qualitat de les iniciatives comercials, la complementarietat que ofereixen al teixit ja existent a la ciutat o el fet d’ocupar espais que havien estat buits i que valorem molt positivament que tornin a formar part del teixit comercial de la ciutat”.

Dos projectes d’èxit
Cal Canalla, situat al carrer Cervantes, 39, ha obert les seves portes aquest any amb una oferta de cuina d’autor i creativa. Entre d’altres aspectes, el jurat ha valorat la implicació del restaurant al municipi ─amb la participació en activitats com el Tasta Rubí i De tapes per la fira, l’organització de sopars solidaris i la contractació de personal de Rubí a través del programa Joves per l’Ocupació─, l’originalitat del concepte de cuina oberta, l’aposta per l’ús de les noves tecnologies, la professionalitat en la gestió del negoci i la ubicació en un local cèntric que estava tancat.

El gerent d’aquest establiment, Álex Pereira, s’ha mostrat agraït per la concessió de l’ajut i ha expressat el seu desig que aquest tipus de subvenció “serveixi com a incentiu perquè a Rubí s’obrin molts més negocis”.

L’altre comerç premiat, Juanaipunt, està situat al carrer Sant Jaume, 22, i està especialitzat en treballs de costura. En aquest cas, el jurat ha volgut reconèixer un projecte clar i amb possibilitats de creixement, la ubicació en un local buit que pot contribuir a connectar altres zones comercials ja existents, el fet que es tracti d’una proposta original amb trets singulars i que s’emmarqui en una tendència de dinamització comercial que aposta per establiments de serveis i venda de productes artesanals i per espais de socialització.

La propietària de Juanaipunt, Juana Torres, s’ha confessat emocionada i sorpresa per l’obtenció d’aquest reconeixement, sobretot tenint en compte que es tracta d’un negoci molt recent i modest: “Aquí es fa molt més que cosir, és una cosa molt terapèutica, és una estona que és teva, que gaudeixes el que fas [...]; és un concepte de cafè-costura”.

Imatges relacionades

L'alcaldessa i el regidor de Comerç, amb el gerent de Cal Canalla (foto: Localpres)
L'alcaldessa i el regidor de Comerç, amb el gerent de Cal Canalla (foto: Localpres)