Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ca n’Oriol disposarà de 54 places d’aparcament noves Ja han començat els treballs de construcció de l’aparcament del carrer de Mallorca que ampliarà en 54 places gratuïtes i fa que Rubí sigui una de les ciutats de la comarca amb més places gratuïtes amb 1.500 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Ca n’Oriol disposarà de 54 places d’aparcament noves

Ja han començat els treballs de construcció de l’aparcament del carrer de Mallorca que ampliarà en 54 places gratuïtes i fa que Rubí sigui una de les ciutats de la comarca amb més places gratuïtes amb 1.500

La visita d'obres ha tingut lloc aquest dimecres (Foto: Localpres).
La visita d'obres ha tingut lloc aquest dimecres (Foto: Localpres)

Ja estan en marxa els treballs d’adequació del solar del carrer Mallorca per convertir-lo en una zona d’aparcament lliure. Es tracta d’un espai ubicat al tram entre el carrer de Getafe i de Casp i que disposarà de 54 places.

Aquest dimecres, l’alcaldessa, Ana María Martínez, acompanyada de la regidora de l’Àrea de Serveis Territorials, Maria Mas, del regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, i del regidor d’Obra Pública, Juan López, juntament amb tècnics municipals ha visitat les obres.

Martínez recalcat que aquesta actuació donarà resposta a les necessitats d’aparcament del veïns però ha remarcat que “també dona resposta a la reivindicació del teixit comercial del barri ja que aquest espai pot facilitar fer gestions i compres a les botigues de la zona”. L’alcaldessa, també ha explicat que continua la recerca de nous possibles espais d’estacionament.

Segons la previsió, els treballs, que van a càrrec de l’empresa Costrucciones y Servicios FAUS, S.A., s’allargaran durant dos mesos i tenen un pressupost de 126.467,71 euros.

Rubí, 1.500 places d’aparcament gratuïtes

Amb aquest nou espai, Rubí se situa com una de les ciutats amb més places per aparcament gratuït de la comarca amb una ràtio de 0,30 places per habitant. Aquesta xifra situa Rubí per sobre de ciutats com Vilanova i la Geltrú, Sant Feliu de Llobregat i Girona que registren una ràtio de 0’26, 0’17 i 0’25 places per habitant, respectivament.

En total, Rubí disposa actualment de 1.500 places gratuïtes repartides per tot el territori.

En concret, l’Escardívol disposa de 394 places (entre lliures i d’ús rotatiu) i el Rubi Forma en té 280 (també repartides entre lliures i d’ús rotatius).  En paral·lel, el pavelló de la Llana disposa de 73 localitats, Can Rosés en té 98, el passatge d’Egara 41, l’avinguda Astronomia 60, el carrer de Turquesa 68, la Plana de Can Bertran 60, l’estació de la Renfe 469, l’avinguda de Castellbisbal 116, la zona Tres d’Abril amb Edison 65, ca n’Alzamora 60 i la rambleta de Joan Miró 37.

Pel que fa a les places de pagament, n’hi ha 847 repartides en quatre pàrquings. Al Mercat Municipal amb 322 places, al Duet Sports, amb 196, a la plaça Onze de Setembre amb 99 i a la Plaça de Salvador Allende amb 230.