Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Bona valoració del primer cap de setmana d’ampliació de l’illa de vianants Des de dissabte, els vehicles no poden circular pels carrers Maximí Fornés, Pere Esmendia i Doctor Turró durant els caps de setmana https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Bona valoració del primer cap de setmana d’ampliació de l’illa de vianants

Des de dissabte, els vehicles no poden circular pels carrers Maximí Fornés, Pere Esmendia i Doctor Turró durant els caps de setmana

Aquest ha estat el primer cap de setmana en què els carrers Maximí Fornés, Pere Esmendia i Doctor Turró han estat tallats a la circulació (foto: Localpres).
Aquest ha estat el primer cap de setmana en què els carrers Maximí Fornés, Pere Esmendia i Doctor Turró han estat tallats a la circulació (foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí fa una bona valoració del primer cap de setmana en què els carrers Maximí Fornés, Pere Esmendia i Doctor Turró han estat tallats al trànsit en el marc de la prova pilot d’ampliació de l’illa de vianants que impulsa el consistori. L’objectiu d’aquesta iniciativa, que en un futur podria estendre’s a tota la setmana, és disminuir la circulació de vehicles per aquestes vies per dinamitzar aquest espai a nivell comercial, atenent a la demanda dels comerciants de la zona.

Tot ha funcionat bé”, ha assegurat el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, en declaracions a Ràdio Rubí. “Val a dir que hi ha hagut dues qüestions que han fet que aquest no fos un cap de setmana normal: d’una banda, les pluges de dissabte, que van fer que molta gent no passegés pel centre com un cap de setmana habitual i, de l’altra, l’organització del Duatló de Rubí diumenge, que també té incidències importants en la mobilitat de la ciutat. Tot i així, la valoració és positiva: no hi ha hagut incidents destacats de trànsit i, més o menys, tot ha funcionat com esperàvem”. Segons Güeto, “estem en una fase de prova i s’hauran de fer ajustos”.

La vianització d’aquests carrers “és una proposta tant de la Federació de Comerciants com dels propis comerços de la zona”, que el consistori ha decidit posar en pràctica perquè encaixa amb la idea d’illa de vianants de l’equip de govern i perquè, a més, es considera que por ser un revulsiu més pel sector comercial de la ciutat.

Davant les crítiques que ha rebut aquesta mesura, el regidor de Comerç ha explicat que “estem fent gestions per poder seure amb aquestes persones i veure de quina manera, de forma conjunta, podem definir una bona utilització de l’illa, que sigui satisfactòria pel màxim de gent i de comerços possibles”.

Ampliació de l’illa de vianants
Des d’aquest cap de setmana ─de 10.30 h a 22.30 h tant dissabtes com diumenges─, els vehicles no poden circular pels carrers Maximí Fornés, Pere Esmendia i Doctor Turró en el tram comprès entre els carrers Unió i Llobateres. Queden exempts d’aquesta prohibició els veïns i les persones que disposin d’una plaça d’aparcament en aquesta zona ─inclosos els carrers Riera, Sant Ignasi, Sant Francesc, Sant Joan, Torrijos i Xercavins, que fins ara ja formaven part d’una àrea d’accés restringit a veïns─, així com els vehicles de serveis, de neteja, de la Policia Local i dels Jutjats.

Durant els primers caps de setmana d’aplicació de la prova pilot, diversos informadors expliquen als conductors, comerciants, veïns i persones que tenen una plaça de pàrquing a la zona la nova ampliació de l’illa de vianants i les rutes alternatives existents: els carrers Cadmo, Sant Josep i Unió.

Pel que fa al transport urbà, les línies L1 i L5 estan afectades per aquesta nova vianització del centre. Durant l’horari de tancament de l’illa, els autobusos es desvien per evitar passar per l’interior d'aquesta zona. Els caps de setmana queden anul·lades les parades Ajuntament, Doctor Guardiet i Maximí Fornés i se n’habilita una de nova ─Bullidor─ al c. Joaquim Blume, mentre que la parada Sant Joan es desplaça uns metres respecte la seva ubicació habitual entre setmana. La línia interurbana B8 (Sant Cugat-Rubí-Terrassa) també pateix un canvi de parada ─direcció Sant Cugat─: la marquesina de Doctor Guardiet es trasllada a Sant Joan.