Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

B. Braun s’alia amb l’Ajuntament, Rubí d’Arrel i Arran de Terra per condicionar el torrent de les Abelles i netejar el seu entorn L’empresa promou aquesta acció de voluntariat, que tindrà lloc el dissabte 17 de juny, entre els seus col·laboradors https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

B. Braun s’alia amb l’Ajuntament, Rubí d’Arrel i Arran de Terra per condicionar el torrent de les Abelles i netejar el seu entorn

L’empresa promou aquesta acció de voluntariat, que tindrà lloc el dissabte 17 de juny, entre els seus col·laboradors

L’any 2015, l’Ajuntament va dur a terme una intervenció al torrent de les Abelles.
L’any 2015, l’Ajuntament va dur a terme una intervenció al torrent de les Abelles

L’empresa rubinenca B. Braun organitza, amb la col·laboració de l’Ajuntament i de les entitats Rubí d’Arrel i Arran de Terra, una activitat de voluntariat el dissabte 17 de juny. La iniciativa consistirà en el condicionament de l’entorn natural del torrent de les Abelles, d'una part de la riera i de la font del Felip.

Les persones que participin en aquesta actuació realitzaran una desbrossada de canya i extrauran el rizoma ─tija subterrània─ del voltant de la font. Paral·lelament, també duran a terme una neteja i retirada de residus tant a la zona de la font com als marges dret i esquerre de la riera propers a aquest emplaçament. Pel que fa al condicionament del torrent de les Abelles, els voluntaris de les entitats i de B Braun reposaran les tanques de les zones de reforestació, col·locaran unes pilones de fusta al voltant d’un punt d’aigua, construiran un hotel d’insectes i senyalitzaran les espècies vegetals.  

L’Ajuntament col·labora amb aquesta iniciativa a través del subministrament de material adient per a la recollida de residus i la seva posterior gestió en un centre autoritzat per a la seva correcta eliminació, així com d'altres materials per poder dur a terme algunes de les accions previstes.

L’activitat es durà a terme el proper dissabte al matí i es preveu que hi participin un centenar de persones, la majoria col·laboradors de B. Braun, organitzades en diferents grups de treball.

Actuacions de millora anteriors
A principis de 2015, l’Ajuntament ja va condicionar el torrent de les Abelles amb l’objectiu que la ciutadania pogués gaudir d’aquest espai natural. En aquella ocasió, a banda d’ordenar i arranjar els diferents espais d’ús públic, també es va dur a terme una millora paisatgística de la zona. 

B. Braun, compromesa amb el medi ambient a Rubí
Per a l'empresa B. Braun, la sostenibilitat mediambiental ha estat des de sempre una prioritat, tant amb els seus col·laboradors, com amb la cultura i l'entorn en cadascun dels 64 països on és present. En aquesta ocasió, la motivació de la companyia és ajudar a recuperar un dels espais naturals més emblemàtics de la ciutat, amb l'objectiu de condicionar aquesta zona perquè tots els rubinencs i rubinenques i les seves futures generacions puguin fer-ne ús.

En aquest sentit, B. Braun Rubí és un exemple de desenvolupament sostenible també a Catalunya, ja que ha obtingut la certificació del sistema de gestió ambiental segons la norma ISO 14001: 2004. Així mateix, està inscrita al registre EMAS (Eco-Management Audit Scheme, Reglament (CE) Nº 1221/2009) d'excel·lència ambiental.