Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Art i pagesia tornen a unir-se aquest dissabte a la 22a Fira de Sant Galderic Aquesta cita tradicional conviu un any més amb la iniciativa comercial “De tapes per la fira”, que compta amb la participació d’una trentena de restauradors locals https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Art i pagesia tornen a unir-se aquest dissabte a la 22a Fira de Sant Galderic

Aquesta cita tradicional conviu un any més amb la iniciativa comercial “De tapes per la fira”, que compta amb la participació d’una trentena de restauradors locals

Els col·leccionistes de plaques de cava surten al carrer per Sant Galderic (foto: Localpres).
Els col·leccionistes de plaques de cava surten al carrer per Sant Galderic (foto: Localpres)

La Fira de Sant Galderic, organitzada per l’Associació de Sant Galderic, compleix aquest dissabte la seva 22a edició. En el marc d’aquesta cita, l’art i la pagesia tornaran a sortir al carrer acompanyats d’altres mostres de cultura popular i tradicional.

En aquesta nova edició, el carrer Sant Sebastià, recentment remodelat, s’incorpora als espais de la fira, com ja va passar l’any passat amb el carrer Maximí Fornés.

La tradicional mostra d’art i pagesia compartirà protagonisme amb la 13a Fira Retro Clàssic Rubí, organitzada pels Amics dels Automòbils Antics; la 15a Trobada de Col·leccionistes de Plaques de Cava, que inclou l’únic concurs de plaques de cava que es fa a Espanya; la 20a Diada Castellera, que enguany tindrà lloc a les 18.30 h a la plaça Pere Aguilera; i la 22a Trobada de Puntaires de Rubí, que portarà especialistes de les puntes de coixí de Sabadell, Terrassa i Sant Cugat, entre d’altres.

A més, la festivitat tindrà un vessant solidari amb l'organització d’un nou recapte d’aliments a càrrec de la Taula d’Entitats per la Inclusió Social.

"De tapes per la fira"
Des de fa cinc anys, la gastronomia se suma a l’art i la pagesia amb la ruta De tapes per la fira. En aquesta cinquena edició, 31 restauradors locals, un més que l’any passat, proposen creacions originals que es podran tastar per 2,5 euros acompanyades de cervesa. Amb el patrocini de l’empresa Damm i la col·laboració del Servei de Comerç de l’Ajuntament de Rubí, el De tapes per la fira va iniciar-se el 6 d’octubre i s’allargarà fins a aquest dissabte, quan es podran degustar les tapes entre les 12 i les 23 h.

Com l’any passat, els rubinencs podran triar la millor proposta gastronòmica. Cada establiment disposarà d’urna i de butlletes. Per poder votar caldrà que cada butlleta tingui el segell de tres restaurants. Els establiments més votats rebran un reconeixement i es destacaran de manera especial en la ruta de l’any vinent. Entre els votants, se sortejaran 3 vals-restaurant de 30 euros per qualsevol dels 31 restaurants que participen a la fira.

Tota la informació a l'app "Rubí Ciutat"
Aquest dissabte, els visitants de la Fira de Sant Galderic podran consultar tota la programació d'activitats a través de l'app de l'Ajuntament de Rubí. L'aplicació també els permetrà accedir a l'oferta gastronòmica de De tapes per la fira.