Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arrenquen les obres de millora a diversos carrers de l’illa de vianants propers al Mercat Municipal Els treballs, que complementen els que ja s’estan fent al carrer Maximí Fornés, permetran guanyar confort pels vianants https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Arrenquen les obres de millora a diversos carrers de l’illa de vianants propers al Mercat Municipal

Els treballs, que complementen els que ja s’estan fent al carrer Maximí Fornés, permetran guanyar confort pels vianants

Imatge virtual de la remodelació del carrer Magí Raméntol, situat a l’entorn del Mercat.
Imatge virtual de la remodelació del carrer Magí Raméntol, situat a l’entorn del Mercat

L’Ajuntament de Rubí inicia la setmana vinent, en el marc del Pla d’inversions, unes obres de millora a diversos carrers de l’illa de vianants de l’entorn del Mercat Municipal. Els treballs formen part d’un paquet d’actuacions que també contempla la remodelació dels carrers Doctor Robert, Maximí Fornés i Unió, tasques ja que s’estan executant. Amb aquestes obres, el consistori vol incrementar l'accessibilitat i la seguretat dels vianants i millorar la mobilitat de la zona.  

Concretament, els espais que es milloraran durant els propers quatre mesos són la plaça Onze de Setembre, el carrer Magí Raméntol (entre pl. Onze de Setembre i c. Cal Gerrer), el carrer Torrent de l'Alba (entre c. Cal Gerrer i c. Magallanes) i la plaça Bonaventura Josa. La majoria d'aquests carrers es convertiran en vies de plataforma única, es crearan zones d’estar per als vianants, es potenciarà el caràcter d'illa de vianants d'alguns trams renovant la xarxa d'il·luminació i se substituirà l’arbrat que es troba en males condicions, entre d'altres actuacions. 

L’objectiu és clau: recuperar el carrer per a les persones. “Volem fer de Rubí una autèntica ciutat dels infants, on els nens i les nenes puguin jugar i gaudir de l’espai públic de forma segura. I no només els més petits. Tota la ciutadania es mereix uns carrers i places plens de vida, on es pugui passejar i gaudir de tot allò que ens ofereix la ciutat”, ha explicat la regidora de l’Àrea de Serveis Territorials, Maria Mas.

Obres a l’entorn del Mercat
A la plaça Onze de Setembre es crearà plataforma única, de tal manera que el carrer serà una prolongació de la plaça, i es renovarà la línea d’enllumenat. A l’espai central de la plaça s’eliminarà un parterre per facilitar la circulació amb el carrer Llobateras i se solidificarà el sauló de l’espai central. Les obres les durà a terme Asfaltos Barcino, SL amb un pressupost de 157.058 euros.

El projecte al carrer Magí Raméntol, que executarà Catalana de Inversión y Construcción Tres SL amb un pressupost de 156.037,68 euros, també contempla crear plataforma única al tram entre la pl. Onze de Setembre i el c. Cal Gerrer. En el marc d’aquesta actuació també es renovarà l’arbrat, ja que l’actual no es troba en bones condicions; es crearan zones d’estar per als vianants i es potenciarà el caràcter peatonal renovant la xarxa d'il·luminació. 

Fora de l’illa de vianants, però molt proper a aquest espai, l’empresa Artea Mediambient SL (150.625,92 euros) remodelarà el carrer Torrent de l’Alba ─entre el c. Cal Gerrer i el c. Magallanes─. D’una banda, s’ampliaran les actuals voreres per millorar l’accessiblitat i, de l’altra, es crearà una nova xarxa d’embornals i es millorarà la il·luminació.

Per últim, a la plaça Bonaventura Josa s’ubicarà un nou parc accessible, en un espai d’uns 2.900 m2 en un únic nivell, amb elements que permetin el joc inclusiu i l’accessibilitat universal. Els treballs els durà a terme Civil Stone SL, amb un pressupost de 150.994,69 euros ─que també inclou actuacions a altres parcs─.

Excepte l’actuació a la plaça Bonaventura Josa, la resta d’obres comportaran restriccions de trànsit mentre durin els treballs. La ciutadania que té un aparcament en els trams on s’executaran aquestes tasques no podrà utilitzar-lo durant part d’aquesta actuació. Per pal·liar aquesta situació, i mentre durin els treballs, se’ls oferirà com a alternativa la possibilitat d’estacionar, fent ús d’abonaments a un preu reduït, als aparcaments soterrats de Salvador Allende (abonament setmanal 29 €; abonament quinzenal 44 €; abonament mensual 55 €) i del Mercat (abonament setmanal 31,32 €; abonament quinzenal 46,16 €; abonament mensual 58,28 €). 

Paral·lelament, l’entitat Comerç Rubí posa a disposició dels clients de les botigues associades 4.000 tiquets de pàrquing de 30 minuts, acumulables fins a un hora als aparcaments de Salvador Allende i Onze de Setembre i fins a dues hores al pàrquing del Mercat.

La ciutadania pot consultar totes les afectacions vinculades a aquestes obres a l’apartat web www.rubi.cat/obresilla.