Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arrenquen les activitats del festival de fotografia La Nuu L’app “Rubí Ciutat” permet obtenir informació sobre les imatges de gran format que s’exposen a diversos espais públics del municipi https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Arrenquen les activitats del festival de fotografia La Nuu

L’app “Rubí Ciutat” permet obtenir informació sobre les imatges de gran format que s’exposen a diversos espais públics del municipi

Fotografies de David Molina a l’edifici de l’Escardívol.
Fotografies de David Molina a l’edifici de l’Escardívol

La 3a edició del festival de fotografia La Nuu ha començat a envair la ciutat. Les imatges de gran format seleccionades per a l’exposició ja es poden admirar a diversos espais públics de Rubí i, aquest dissabte, arrenquen les activitats programades dins el certamen amb tallers per a tota la família i la primera visita guiada.

Tretze fotògrafs nacionals i internacionals aporten les seves obres al festival durant tot el mes d’octubre: Shinya Arimoto, Miguel Trillo, Iker Basterra, Salva López, Helena Goñi, Rita Puig-Serra, Daniel Pujalte, David Molina, Marta James, Laura El-Tantawy, Xiqui Yuwang, Juanan Requena i Sung Jin Park. Les seves fotografies s’han imprès en grans lones que penjaran durant un mes a diferents façanes de la ciutat, com ara l’Antiga Estació, El Celler, l’Escardívol o la fàbrica de Pich Aguilera, entre d’altres. D’aquesta manera, Rubí esdevé un any més una sala d’exposicions a l’aire lliure entregada a la promoció de la fotografia d’autor.

La joventut és el fil conductor de tot el festival. Així, les obres participants proposen una reflexió al voltant d’aquest concepte, entès de forma plural i explorat en tots els seus aspectes.

Dins la programació de La Nuu, aquest dissabte tindran lloc activitats fotogràfiques per a tota la família amb la participació del Grup Fotogràfic El Gra. Els tallers es faran de 10.30 a 13.30 h davant l’Antiga Estació. A més, el director del festival, Carles Mercader, oferirà la primera visita guiada per l’exposició. La sortida es farà a les 11.30 h des de la mateixa Antiga Estació.

El proper dijous 5 d’octubre a les 19.30 h, al Teatre Municipal La Sala, s’ha programat l’obra de teatre Balada de la dependencia sexual. Es tracta de la versió dramatitzada d’uns poemes de l’escriptor Carlos Zanón inspirats, al seu torn, en unes fotografies de Nan Goldin.

L’endemà, a les 19.30 h, tindrà lloc la inauguració oficial del festival, amb la conferència de la fotògrafa egípcia Laura El-Tantawy i una petita festa al Museu Municipal Castell (MMUC).

Altres activitats programades durant el mes d’octubre són la conferència d’Irene Mendoza, curadora de l’exposició del CCCB Fenomen fotollibre (18 d’octubre); les activitats multidisciplinàries organitzades al nou espai NUUS (20 d’octubre); i la xerrada Narrar la luz, alcanzar su eco a càrrec dels fotògrafs Juanan Requena i Enric Montes, que servirà com a cloenda del festival (27 d’octubre). A més, tots els dissabtes a les 11.30 h tindran lloc visites guiades a l’exposició dirigides per Carles Mercader. Les activitats també inclouen el taller final de Juanan Requena La meta es el camino, tot i que aquesta és una activitat exclusiva per a una quinzena de fotògrafs seleccionats prèviament per l’organització.

Tota La Nuu a l’app “Rubí Ciutat”
La 3a edició de La Nuu es pot seguir per primer cop a través de l’app Rubí Ciutat, on ja es pot consultar tota l’agenda d’activitats i les fotos exposades arreu del municipi. L’aplicació permet localitzar les imatges sobre el mapa, identificar el seu autor i accedir a una petita explicació sobre les mateixes amb vista que la ciutadania pugui gaudir millor de l’exposició.

L’app es pot descarregar gratuïtament de les botigues Google Play ─per a sistemes Android─ i Apple Store ─per a sistemes iOS─.