Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arrenquen les activitats de la Festa Major Petita de Sant Roc Durant quatre dies, les entitats de cultura popular i tradicional seran les protagonistes d’una extensa programació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Arrenquen les activitats de la Festa Major Petita de Sant Roc

Durant quatre dies, les entitats de cultura popular i tradicional seran les protagonistes d’una extensa programació

El foc serà un dels elements destacats de la festa (foto: Localpres).
El foc serà un dels elements destacats de la festa (foto: Localpres)

Rubí enceta aquest divendres a la tarda una nova edició de la Festa Major Petita de Sant Roc. Les activitats organitzades per l’Ajuntament de Rubí i la Taula de Cultura Popular i Tradicional s’allargaran fins dilluns, abastant una gran diversitat de manifestacions culturals. Com a grans novetats, destaquen les visites guiades al rellotge del campanar de l’església de Sant Pere, per a les quals ja s’han exhaurit totes les places previstes, i la 1a Fira del Vermut.

El programa d’actes arrenca aquest divendres al Celler amb la plantada de la 6a Trobada de bèsties de foc (20 h) i La retrobada després de l’estiu (20.30 h). A les 21 h, està previst que s’iniciï el recorregut de les bèsties de foc per diversos carrers de la ciutat amb final a la plaça del Doctor Guardiet, on tindrà lloc un sopar d’entrepans a càrrec de l’AE Guspira (22 h), el concert de Pubilles Ninja (22 h) i la 17a Xerricada Popular de Sant Roc.

La plaça del Doctor Guardiet serà protagonista gairebé absoluta de la festa. Durant tot el cap de setmana, s’hi podrà gaudir de la Fira de productes d’arrel tradicional catalana i de la nova Fira del Vermut, així com dels tallers de les entitats de cultura popular i tradicional (dissabte a partir de les 11 h) i de diversos jocs per a tota la família, entre els quals destaca un any més la cucanya de la plaça Nova de Barcelona (dissabte a les 17.30 h, i diumenge a les 10.30 i les 17.30 h).

Dissabte, aquest mateix emplaçament també acollirà un vermut popular amb acompanyament musical (13 h), un ball d’animació (18.15 h) i algunes de les activitats més tradicionals de la festa, com són la missa en honor a Sant Roc a l’església de Sant Pere (19.30 h), els Tocs de festa! (19.30 h) i l’Esclat de Sant Roc! (20.30 h), els sarcàstics Versots a càrrec de les colles de diables (21 h) i l’espectacle de foc Dansa de les bruixes (21.30 h). La nit acabarà amb un sopar popular a la fresca (22 h) a càrrec de la Societat Sant Antoni Abat i un ball de nit amb l’orquestra Allioli (23.30 h). 

El diumenge s’iniciarà amb la Tronada de Sant Roc, que sortirà de la plaça del Doctor Guardiet a les 9 h i recorrerà diversos carrers del centre. A banda de les fires ja mencionades, la jornada comptarà amb la Passejada d’imatgeria local que arrencarà des de la plaça Onze de Setembre a les 11.30 h i acabarà amb una ballada a la plaça del Doctor Guardiet. A partir de les 12 h, es faran les visites guiades al rellotge del campanar de l’església, mentre que a les 12.30 h començarà l’aixecada de castells de Sant Roc, amb la participació de les colles de Rubí, Castelldefels i La Bisbal del Penedès. El matí es completarà amb un nou vermut popular amb acompanyament musical (13 h).

La tarda de diumenge tornarà a ser molt animada, amb activitats familiars a partir de les 17.30 h i la Tabalada de Sant Roc, que s’iniciarà a les 18.15 h a la plaça de Catalunya  i finalitzarà amb l’habitual Tabalada estàtica a la plaça Onze de Setembre, que ambientarà la sortida del Correfoc infantil (19.30 h). Les sardanes també seran protagonistes de la jornada a Doctor Guardiet (18.30 h), on també tindrà lloc l’habitual cantada d’havaneres (20.30 h).

Els actes de Sant Roc finalitzaran el dilluns 4 de setembre a l’Ateneu Municipal amb la inauguració de l’exposició Festes del foc als Pirineus (19 h) i la conferència posterior Les falles pirinenques, a càrrec de Xavier Farré, historiador i expert en el món fallaire.