Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arrenquen els actes del Dia Internacional contra la Violència de Gènere Divendres es va inaugurar a l’Ateneu Municipal l’exposició "3er reto de mujer: De profesión, mujer", organitzada per l’Associació de Dones Creatives del Vallès https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Arrenquen els actes del Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Divendres es va inaugurar a l’Ateneu Municipal l’exposició "3er reto de mujer: De profesión, mujer", organitzada per l’Associació de Dones Creatives del Vallès

Els regidors Maria Mas i Moisés Rodríguez, amb les integrants de l’Associació Dones Creatives del Vallès.
Els regidors Maria Mas i Moisés Rodríguez, amb les integrants de l’Associació Dones Creatives del Vallès

Les activitats programades per l’Ajuntament de Rubí amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere s’han iniciat amb una nova edició del Taller d’autoprotecció i defensa personal per a dones, que va arrencar el dia 9 amb un total de 18 participants, i amb la inauguració aquest divendres de l’exposició 3er reto de mujer: De profesión, mujer, organitzada per l’Associació de Dones Creatives del Vallès. La mostra, que es pot visitar a l’Ateneu Municipal fins al 26 de novembre, és un recull de dibuixos i fotografies en què es plasma el camí cap a la igualtat de drets de les dones.

La inauguració ha comptat amb la presència de la regidora de Polítiques d’Igualtat, Maria Mas, i del regidor de Cultura, Moisés Rodríguez. Durant l’acte, les artistes participants han rebut de l’Ajuntament un lot de llibres que inclou els dossiers Dones artistes de Rubí i Dones empresàries de Rubí, editats per la regidoria de Polítiques d’Igualtat.

A partir d’aquest dilluns, també es podrà visitar a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler la mostra Imatges per pensar, de l’Observatori de les Dones als Mitjans de Comunicació. La mateixa biblioteca i les llibreries L’Ombra i El Racó del Llibre mostraran durant la segona quinzena de novembre una selecció de llibres i documents relacionats amb la violència masclista.

El dia 24, l’Associació Candela oferirà a l’Ateneu la xerrada Famílies sense armaris: Com acollir la diversitat sexual i de gènere dels nostres fills i filles, que té com objectiu combatre els prejudicis que pateix la comunitat LGBTI.

Els actes es tancaran el 25 de novembre a partir de les 17 h amb la tradicional lectura del manifest del Dia Internacional contra la Violència de Gènere a càrrec de l’alcaldessa, Ana María Martínez, i de l’alumnat de l’Institut Duc de Montblanc. Com l’any passat, l’acte tindrà lloc a la plaça del Doctor Guardiet i serà traduït de forma simultània al llenguatge de signes en un intent de fer el missatge accessible a tothom.

La regidora de Polítiques d’Igualtat, Maria Mas, ha animat la ciutadania a prendre part de totes les activitats programades, especialment de la jornada del 25 de novembre: “La violència de gènere és un problema que ens afecta a tots i a totes. Actes com el d’aquest dia són una manera de sensibilitzar el conjunt de la població i avançar cap a l’eradicació d’aquesta xacra social”.

A banda de les activitats previstes, durant aquest de novembre l’Ajuntament també està promovent la difusió del telèfon 900 900 120, un servei d’atenció permanent, gratuït i confidencial contra la violència masclista.