Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arranca una nova edició del projecte Alcaldia als Barris La iniciativa, que apropa ciutadania i administració, ha arrencat aquest dilluns amb visites a diversos equipaments i entitats de Ca n’Oriol per recollir les necessitats dels residents i avaluar les peticions de la primera edició que han tirat endavant https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Arranca una nova edició del projecte Alcaldia als Barris

La iniciativa, que apropa ciutadania i administració, ha arrencat aquest dilluns amb visites a diversos equipaments i entitats de Ca n’Oriol per recollir les necessitats dels residents i avaluar les peticions de la primera edició que han tirat endavant

La primera visita ha estat a l'Escola del Bosc (Foto: Localpres).
La primera visita ha estat a l'Escola del Bosc (Foto: Localpres)

Ca n’Oriol ha estat la primera parada de la segona edició de la iniciativa Alcaldia als Barris que ha arrencat aquest dilluns i que durant aquesta setmana visitarà la Zona Nord, Can Rosés i El Pinar, és a dir, la Zona 5. Aquesta edició busca recollir noves necessitats a través de la participació dels veïns i veïnes però també avaluar l’estat de les accions impulsades  a partir de la primera edició.

Durant la primera edició, a Ca n’Oriol, es van registrar 46 peticions de les que se n’han atès i resolt 34, un 70%. Gran part d’aquests suggeriments tenen a veure amb Obra Pública, seguida de Mobilitat i Parcs i Jardins. L’aparcament ocupa una part important d’aquestes reclamacions.

En aquest sentit, l’alcaldessa, Ana María Martínez, ha explicat que durant la ronda de visites es presentarà als veïns el projecte d’aparcament del carrer de Mallorca, que ha de donar lloc a una seixantena d’aparcaments. ‘És una reivindicació històrica i mirarem de fer-la realitat el més aviat possible. Volem donar resposta a una de les demandes històriques del barri’. Martínez també ha posat de manifest que aquesta segona edició incorpora un nou aspecte. Es tracta d’avaluar la feina feta: ‘‘La filosofia és treballar plegats amb veïns i també per retre comptes. Per tant, una part essencial del projecte és la valoració conjunta amb veïns i veïnes’’.

L’Escola del Bosc ha estat el primer punt que ha visitat l’alcaldessa acompanyada pel regidor d’Obra Pública, Juan López. Els dos representants polítics s’han reunit amb membres de l’equip docent del centre que ha traslladat les seves necessitats a l’equip de govern. Martínez ha reivindicat, de nou, la construcció del centre.

Aquest dimarts serà el torn de la Zona Nord. Aquí s’han tirat endavant 28 de les 51 peticions registrades, un 56%. Obra Pública i Mobilitat són les àrees que s’han activat per donar resposta.

El Pinar i Can Rosés seran els barris a visitar dimecres. A Can Rosés, es van recollir 26 propostes de les que han tirat endavant 8, el que suposa un 38%, relacionades, sobretot, amb Obra Pública i Mobilitat. De la seva banda, el Pinar feia 11 propostes que s’han acceptat al complet.

En total, a la zona 5 s’han recollit 110 propostes durant la primera edició del projecte que s’han traslladat a les àrees municipals corresponents. Els motius que han impedit acceptar les propostes ciutadanes tenen a veure, principalment, amb criteris tècnics que aconsellaven no tirar endavant la iniciativa i qüestions que quedaven fora de la competència municipal.