Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arrenca un nou cicle de caminades de primavera "Per fer salut, surt a caminar" La primera sortida, que tindrà lloc aquest divendres a les 18 h, permetrà als participants conèixer la zona de Can Xercavins https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Arrenca un nou cicle de caminades de primavera "Per fer salut, surt a caminar"

La primera sortida, que tindrà lloc aquest divendres a les 18 h, permetrà als participants conèixer la zona de Can Xercavins

Aquest cicle pretén promocionar una pràctica esportiva suau, donant a conèixer diversos itineraris pels voltants de Rubí (foto: Localpres).
Aquest cicle pretén promocionar una pràctica esportiva suau, donant a conèixer diversos itineraris pels voltants de Rubí (foto: Localpres)

Aquest divendres s’inicia un nou cicle de caminades de primavera Per fer salut, surt a caminar. Es tracta d’una activitat gratuïta amb la qual l’Ajuntament de Rubí vol promocionar aquesta pràctica esportiva, fomentant que la ciutadania dugui a terme un exercici suau en espais pròxims.

El cicle de primavera consta de cinc sortides per diversos indrets dels voltants de Rubí, en les quals els participants estaran acompanyats per monitors i voluntaris. La primera tindrà lloc aquest divendres i discorrerà per Can Xercavins; el 6 de maig, els participants es desplaçaran fins a la font de Sant Muç; el 13 de maig passaran per la masia i les fonts de Can Roig; el 20 de maig visitaran les fonts de Ca n’Oriol i del torrent dels Alous i, finalment, el 27 de maig caminaran per la zona de Penjallops i la font de Can Tiraïres. Les caminades es duran a terme a la tarda, entre les 18 i les  20 h, a diferència de les del cicle de tardor, que es realitzen en horari de matí.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és que els participants coneguin rutes i itineraris d’interès pels voltants de Rubí, que participin en un espai de relació amb d’altres persones amb interessos semblants i que, a la vegada, reconeguin els elements indispensables per a la pràctica saludable i segura d’aquesta activitat esportiva.

Recomanacions

  • A l’hora de sortir a caminar, feu ús de roba còmoda i utilitzeu un calçat adequat, que subjecti bé el peu, amb sola gruixuda i flexible. 
  • Per evitar lesions, és convenient fer exercicis d’escalfament i d’estiraments abans i després de realitzar l’activitat.
  • Controleu el ritme i la durada de l’activitat. Abaixeu la intensitat si experimenteu cansament. Controleu-vos el pols.
  • Beveu aigua abans, durant i després de caminar i aneu amb compte amb la qualitat de l’aigua de les fonts.
  • Respecteu les normes de circulació per a vianants. La prevenció i l’autoprotecció són les vostres millors eines per evitar accidents.
  • Sigueu curosos amb el medi ambient. No feu malbé les plantes ni destorbeu els animals.
  • No deixeu brutícia fora dels llocs destinats a aquesta finalitat. Camineu pels camins i corriols. Eviteu trepitjar fora d’aquests espais.
  • Si sortiu a caminar pel vostre compte, escolliu un lloc segur per a fer-ho. Eviteu llocs solitaris i terrenys perillosos i, preferiblement, feu-ho en companyia.