Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arrenca la programació del Dia de la Terra amb una quarantena de propostes obertes a la ciutadania Les activitats, totes gratuïtes, tenen com a eix central la cura del medi ambient i la protecció de les espècies https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Arrenca la programació del Dia de la Terra amb una quarantena de propostes obertes a la ciutadania

Les activitats, totes gratuïtes, tenen com a eix central la cura del medi ambient i la protecció de les espècies

La primera activitat ha tingut lloc aquest dimarts en el marc de la diada de Sant Jordi (foto: Ajuntament – Lali Álvarez).
La primera activitat ha tingut lloc aquest dimarts en el marc de la diada de Sant Jordi (foto: Ajuntament – Lali Álvarez)

Ja està en marxa la 6a edició del Dia de la Terra. La programació, plena de propostes que tenen com a denominador comú la cura del medi ambient, s’allargarà fins al 5 de maig. La temàtica de l’edició d’enguany és la protecció de les espècies i, per aquest motiu, s’han organitzat diverses activitats al voltant d’aquesta qüestió.

Els actes han arrencat aquest dimarts, coincidint amb la diada de Sant Jordi. L’activitat escollida ha estat una versió de la tradicional Trocalleria centrada en l’intercanvi de llibres.

Aquest mateix dimecres s’ha programat una nova sessió del Dimecres manetes a l’Ateneu (18 h), mentre que dijous s’ha organitzat el curs de cuina De l’hort a taula als horts de Can Feliu (17.30 h) i divendres, la proposta Mel a Rubí, una visita als eixams d’aquests mateixos horts (17.30 h).

Dissabte tindrà lloc l’acte central de la programació: la Fira del Dia de la Terra. De 10 a 14 h, l’av. Barcelona i les places Pearson i Antiga Estació acolliran diferents activitats: passejades en carro de cavalls; tallers de dibuix i pintura, de construcció de nius, menjadors d'ocells i hotels d'insectes; activitats i jocs de consum responsable i sensibilització ambiental; paradetes de la Trocalleria i del Dimecres Manetes al carrer, i un punt de compostatge casolà. També hi haurà espai per a les exposicions: Bolets de Rubí, Un planeta plastificat, La vespa asiàtica i Maquinària agrícola i ramadera. La ciutadania podrà visitar els mercats de productors agrícoles i apícoles locals i de comerços ecològics, a banda de participar al taller de cuina d'aprofitament Batuts de vida i assistir al concert Ferralla i rock'n'roll de Sergi Estella. I, per arrodonir-ho, hi tornarà a haver l’eco espai gastronòmic, on s’hi podran degustar productes ecològics i dels horts de Rubí, així com vins ecològics, cervesa artesana de Rubí i begudes a dolls o en envasos retornables.

El mateix dissabte també s’ha programat una jornada de portes obertes a la Font del Ferro (de 10 a 15 h), una visita guiada al Museu Etnogràfic Vallhonrat per conèixer La vida al camp i el vi de Rubí (a les 11 i a les 12.15 h) i la 3a edició de la Fira del Vehicle Elèctric, que s’inaugurarà divendres a la tarda i finalitzarà dissabte al vespre. I diumenge, els rubinencs i les rubinenques tindran ocasió de veure les interioritats de la masia de Can Pi de la Serra (11 h).

Propostes per a la setmana vinent

Dilluns 29 d’abril, els horts municipals de Cova Solera acolliran un taller de construcció d’un jardí de papallones i de plantació de varietats ecològiques locals (17 h) i a la masia de Can Ramoneda s’hi farà un altre curs de cuina De l’hort a taula (17.30 h), que es repetirà el dimarts.

Divendres 3 de maig, els rubinencs i les rubinenques podran agafar les eines i convertir-se en pagesos durant un dia gràcies a l’activitat Horts en família als horts de Can Feliu (17.30 h). A les 18 h tindrà lloc un curs de compostatge casolà a l’Escola Rivo Rubeo.

Pel que fa al dissabte 4 de maig, s’han preparat diverses activitats, que tancaran la programació del Dia de la Terra: Recorrent la xarxa d’itineraris, un recorregut per Ca n’Oriol, el camí de Can Tiraïres (Penjallops) i el torrent dels Alous (sortida a les 9 h des de l’era de Ca n’Oriol); i La biodiversitat a l’estany dels Alous, una sortida per descobrir les espècies de fauna protegida (el punt de trobada serà a les 11 h a l’Escola 25 de Setembre). Dissabte també hi haurà Trocalleria a la pl. Pearson (de 10 a 14 h) i la visita a dues masies: Can Feliu i Can Xercavins (10.30 h i 12.30 h, respectivament). I a la tarda s’ha plantejat un Itinerari de natura per Can Pi de la Serra (17 h). 

Finalment, s'ha suspès la 26a Trastejada. Clean up Day que estava programada per diumenge 5 de maig.