Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arrenca la darrera fase de les obres de renovació de la xarxa d’abastament d’aigua potable a Can Vallhonrat Els treballs contemplen la renovació d’instal·lacions, adequant el material de la xarxa, incorporant vàlvules de sectorització i renovant els hidrants, entre altres https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Arrenca la darrera fase de les obres de renovació de la xarxa d’abastament d’aigua potable a Can Vallhonrat

Els treballs contemplen la renovació d’instal·lacions, adequant el material de la xarxa, incorporant vàlvules de sectorització i renovant els hidrants, entre altres

Les obres s’han executat en diferents fases (foto: Ajuntament de Rubí).
Les obres s’han executat en diferents fases (foto: Ajuntament de Rubí)

Aquesta setmana comença la 4a i última fase de les obres de renovació de la xarxa d’abastament d’aigua potable de la urbanització de Can Vallhonrat. La inversió contempla la renovació de la xarxa de tot el barri, però donada la magnitud del projecte, l’actuació s’ha dividit en 4 fases, que s’han anat executant consecutivament.

Aquesta darrera fase d’obra, que comprèn la zona des de l’av. Pep Ventura fins al límit del barri en sentit sud, té una durada prevista de 3 mesos.

L’actuació suposa una millora molt rellevant de la xarxa d’abastament existent, ja que s’amplien els diàmetres de les canonades i se substitueix el material actual per tubs de fosa dúctil. D’altra banda, la xarxa actual es troba molt ramificada i no disposa de vàlvules de seccionament. En canvi, la xarxa proposada és de configuració mallada i amb vàlvules que permetran una major maniobrabilitat de la mateixa, una millor circulació de l’aigua i una menor afectació als usuaris i usuàries en actuacions de manteniment. En aquesta fase es renoven un total de 1.186 metres de xarxa.

Amb aquesta darrera fase es culmina la renovació completa dels 6 km de xarxa d’abastament a Can Vallhonrat. Dins del mateix Pla d’Inversions recentment aprovat es procedirà en uns mesos a estendre aquesta renovació de la xarxa a d’altres barris de la ciutat com Can Fatjó o els Avets”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz.

L’obra està contemplada en el Pla d’inversions del Servei d’Abastament d’Aigua 2024-2025 i s’executa en el marc de la concessió del servei a AGBAR. El projecte complet té un pressupost d’1.684.881,98 d’euros ─la fase 4 ascendeix a 334.953,56 euros─. Aquesta actuació està subvencionada en part per l’Agència Catalana de l’Aigua.

Pel que fa a les afectacions de mobilitat, s’aniran comunicant a mida que es desenvolupin els treballs, tot i que no es preveu cap afectació important.

Objectius de Desenvolupament sostenible