Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arrenca la 22a edició del Voluntariat per la Llengua La presentació del programa impulsat pel Servei Local de Català aplega una cinquantena de persones a l’Ateneu Municipal https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Arrenca la 22a edició del Voluntariat per la Llengua

La presentació del programa impulsat pel Servei Local de Català aplega una cinquantena de persones a l’Ateneu Municipal

Presentació de la 22a edició del Voluntariat per la Llengua a l'Ateneu (foto: Localpres).
Presentació de la 22a edició del Voluntariat per la Llengua a l'Ateneu (foto: Localpres)

Una cinquantena de persones van donar-se cita divendres passat a l’Ateneu Municipal amb motiu de la presentació de la 22a edició del Voluntariat per la Llengua, impulsat pel Servei Local de Català amb el suport de l’Ajuntament de Rubí. L’acte va comptar amb la presència de la nova directora del Centre de Normalització Lingüística de Terrassa i Rubí, Teresa Garcia, a banda de la responsable del Servei Local de Català, Roser Tutusaus, i del coordinador del programa a Rubí, Isaac Aguareles.

Com és habitual en aquesta sessió de presentació, es van explicar les línies bàsiques del Voluntariat i els materials dels quals disposaran les parelles lingüístiques. Els assistents també van poder conèixer les activitats que es faran enguany dins el programa, com ara una sortida a Vic organitzada conjuntament amb Òmnium Rubí i Òmnium Osona.

A continuació, Marc Biosca, membre de l’ONG Plataforma per la Llengua, va dinamitzar el joc Catavolta, en el marc del qual voluntaris i aprenents van respondre preguntes sobre l’ús de la llengua. Tot plegat enriquit amb explicacions i reflexions sobre cadascun dels temes.

Inscripcions obertes
El Voluntariat per la Llengua té com a objectiu fomentar l’ús social del català mitjançant les figures del voluntari, que el parla fluidament, i l’aprenent, que en té coneixements bàsics i vol millorar-ne la parla. Les anomenades parelles lingüístiques es reuneixen de manera regular per conversar en català i compartir activitats de lleure, com ara sortides culturals i tallers. El programa, a més, compta amb la col·laboració de 22 establiments comercials i de restauració que garanteixen que els participants del Voluntariat per la Llengua seran atesos en català, encara que el parlin amb dificultat.

Els rubinencs i rubinenques interessats a participar a la nova edició del programa s’hi poden inscriure emplenant el formulari que trobaran a la carpeta ciutadana del web de l’Ajuntament; de forma presencial al Servei Local de Català, situat al c. Santa Maria, 17, 2n pis; per telèfon, trucant al 93 697 54 05 (de dilluns a divendres de 10 h a 13 h, i de dilluns a dijous de 16 h a 18 h); o bé enviant un correu electrònic a l’adreça vxl.rubi@cpnl.cat.

El Voluntariat per la Llengua va iniciar-se a Rubí l’any 2004 i sempre ha gaudit d’un gran èxit de participació. A l’última edició hi van prendre part 89 parelles lingüístiques.