Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arrenca la 21a edició del Voluntariat per la Llengua amb la participació d’una vuitantena de parelles El programa, impulsat pel Servei Local de Català, inclou una sortida a Santa Coloma de Farners en commemoració de l’Any Vinyoli https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/arrenca-la-21a-edicio-del-voluntariat-per-la-llengua-amb-la-participacio-d2019una-vuitantena-de-parelles/@@images/image/preview

Arrenca la 21a edició del Voluntariat per la Llengua amb la participació d’una vuitantena de parelles

El programa, impulsat pel Servei Local de Català, inclou una sortida a Santa Coloma de Farners en commemoració de l’Any Vinyoli

Una vuitantena de parelles s'han inscrit al Voluntariat per la Llengua (foto: Localpres).
Una vuitantena de parelles s'han inscrit al Voluntariat per la Llengua (foto: Localpres)

La 21a edició del Voluntariat per la Llengua ha arrencat aquest dimecres a la tarda amb l’habitual presentació a la Biblioteca Mestre Martí Tauler. Una vuitantena de parelles participen al programa del Servei Local de Català (SLC); una xifra que podria incrementar-se en els propers dies ja que les inscripcions resten obertes.

El Voluntariat per la Llengua té com a objectiu fomentar l’ús social del català mitjançant les figures del voluntari, que el parla fluidament, i l’aprenent, que en té coneixements bàsics i vol millorar-ne la parla. Les parelles es reuneixen de manera regular per conversar en català i compartir activitats de lleure, como ara les que es proposen en aquesta 21a edició: una sortida a Santa Coloma de Farners el 22 de novembre per realitzar la Ruta Vinyoli –enguany es commemora l’Any Vinyoli–, promocions de 2x1 per assistir el 23 de novembre a la representació de l’obra El zoo de vidre al Teatre Municipal La Sala i un taller d’elaboració de pa organitzat pel forn Aribau.

La major implicació dels establiments col·laboradors és precisament una de les novetats d’aquesta edició del Voluntariat per la Llengua. Així, a banda de l’activitat impulsada pel forn Aribau, la botiga Vinalium també s’ha sumat activament a la iniciativa repartint entre els assistents a la presentació d’aquest dimecres un didal de moscatell.

Un programa molt consolidat
Amb una dècada d’història, el Voluntariat per la Llengua gaudeix d’un gran èxit a Rubí, on compta amb una participació de parelles similar a la de poblacions molt més grans, com ara Terrassa. Aquesta gran acceptació és un dels aspectes que ha subratllat el regidor d’Identitat i Projecció Exterior, Jaume Buscallà, durant l’acte de presentació celebrat a la Biblioteca Mestre Martí Tauler.

La trobada d’aquest dimecres ha comptat també amb la presència de Ferran Lozano, director del Centre de Normalització Lingüísica de Terrassa i Rubí. Durant l’acte, s’ha fet lectura de diversos poemes de Joan Vinyoli amb motiu de l’any dedicat a aquest autor.